Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sandık Sonuçları Ak Partiyi Gösterdi

24. dönem milletvekili seçimi sonuçlandı. Kesin olmayan sonuçlara göre Sandıktan birinci parti olarak çıkan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), yüzde 49.9 oy oranı yakalarken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yüzde 25.9 ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yüzde 13 oy aldı. Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'nun desteklediği bağımsız adaylar ise oyların

yapi.com.tr, AA, gazeteler
Sandık Sonuçları Ak Partiyi Gösterdi

br />
MÜSİAD Başkanı Vardan: ''Halkımız icraatlara devam mesajı vermiştir''

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, ''Bu seçim, yapılanlarla vaatlerin karşılaşması olmuş, halk, iradesini yapılanlardan yana kullanmıştır. Sonuçta, halkımız yapılan tüm icraatları takdir etmiş ve bundan sonra da devamını arzuladığını belirtmiştir'' dedi. Vardan, öncelikle seçimlerin huzur ortamında, adalet ve güven içerisinde kazasız belasız geçmiş olmasının, ülke demokrasisi adına son derece sevindirici olduğunu belirtti. Vardan, şunları kaydetti:
    
''Bir kez daha, aziz milletimiz, kendi iradesiyle kimin kendisini yönetmesini istiyorsa, kimin ortaya koyduğu projelerde umut görüyorsa, kimin ülkesini daha da zenginleştireceğini ve kalkındıracağını düşünüyorsa oyunu ona göre kullanmıştır. Oy kullanan her iki seçmenden birinin iktidar partisine oy vermesi, halkın somut projelere ve yapılanlara göre değerlendirme yaptığını açıkça göstermiştir. Kaynağı, yapılma süreçleri ve süresi belli olmayan vaatlere milletimiz itibar etmemiştir. Geçmişte çok kez gördüğümüz vaat yarışları, siyaset sahnesinde yerini icraatlara bırakmıştır. Kısacası, bu seçim, yapılanlarla vaatlerin karşılaşması olmuş, halk, iradesini yapılanlardan yana kullanmıştır. Sonuçta, halkımız yapılan tüm icraatları takdir etmiş ve bundan sonra da devamını arzuladığını belirtmiştir.
    
Ayrıca, Türk siyaset tarihinde bir ilk yaşanarak, bir siyasi parti, iktidarda olup da ilk kez üst üste üç seçimde oy oranlarını yükseltmiştir. Bu, önemli bir başarıdır. Elbette bu başarı, ekonomide, siyasette ve sosyal alanda büyük beklenti oluşturmaktadır. Bu da AK Parti'nin sorumluluğunu artırmıştır. Biz de MÜSİAD olarak, feraset sahibi milletimizin verdiği oylarla statükonun bitirilmesi ve başlatılan değişim, dönüşüm, gelişim süreci için istikrarın sürmesi yönünde ortaya çıkan bu seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını dileriz. ''

TUSKON Başkanı Meral: İstikarara oy verildi

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, ''Milletimiz, sağduyusu ile hareket ederek, tercihini istikrardan yana kullanmıştır'' değerlendirmesinde bulundu. Meral, yaptığı açıklamada Türkiye'de seçimlerin bir şölen havasında ve dünyaya örnek şekilde gerçekleştirildiğini vurguladı. Meral, şunları kaydetti:
    
''Seçimleri, demokrasi çerçevesinde başarı ile tamamlamış bulunuyoruz. Seçimlere katılım oranı da yüksek olmuştur. Türkiye'nin her bölgesinden halkımız demokratik haklarını kullanmıştır, bunu çok önemsiyoruz. Bunun yanı sıra yurt dışındaki Türk vatandaşlarımız bile hiçbir maddi yükten kaçınmayarak günü birliğine de olsa binlerce kilometre öteden gelerek vatandaşlık görevlerini yerine getirmişlerdir. Bu, takdire şayan bir harekettir.
 Milletimiz, sağduyusu ile hareket ederek, tercihini istikrardan yana kullanmıştır. Üçüncü kez ve iktidarda iken iktidar partisinin oyunu artırması, ekonomik ve sosyal yönden yönetimin başarısını teyit etmektedir. İktidar partisinin yerel seçimlere göre geride olduğu yerlerde oy oranını artırdığı gözlenmektedir. Anamuhalefet partisi ise yoğun bir seçim kampanyası dönemi geçirmiştir. Geçen seçime göre daha faal mitingler gerçekleştirerek, katılım sağlamıştır.
 Bu andan itibaren iş dünyası olarak beklentimiz, yeni Meclisimizin temsilcilerinin uzlaşarak, gerek yeni Anayasanın gerekse de AB reformlarının hazırlanmasında birlikte hareket ederek çalışmaları hızla neticelendirmeleridir.''

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/sandik-sonuclari-ak-partiyi-gosterdi_87818.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!