Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Schüco Dev Projelere Meydan Okuyor

Bugüne kadar pek çok büyük projede adı geçen, yüzde 100 Alman sermayeli Schüco Türkiye'nin Alüminyum Satış Müdürü İlhan Görmez, 30. Uluslararası İstanbul Yapı Fuarı'nda yapı.com.tr'nin sorularını yanıtladı.

yapi.com.tr/A.Selen Akıner
Schüco Dev Projelere Meydan Okuyor

ektörde alüminyum doğrama giydirme cephe sistemleri ile faaliyet gösteren Schüco'nun hikayesi 1951 yılında alüminyum vitrinler ve cephe üniteleri ile başlar. Otto-Fuchs grubuna (Meinerzhagen) katıldıktan sonra Schüco, global bir kimlik kazanır. 70'li yıllarda Avrupa dışına açılan Schüco, sektöründe dünya çapında iş yapan ilk firma olur.

Bugün 4,600 çalışanı ve 70'in üzerinde ülkede 12,000 partneriyle faaliyet gösteren firma, standart sistemlerin yanı sıra proje bazlı tasarımlarıyla mimar ve müşterilerin taleplerine cevap verebilecek "özel sistem tasarımlar" geliştirebiliyor.

Schüco bugüne kadar Türkiye'de İstanbul'daki Park Plaza, Tekfen Kulesi, İstek Kuleleri, Enka- Balmumcu Merkez Binaları, Sabancı Müzesi, Doğuş Ticaret Kompleksi, Fırat Plastik Yönetim Binası, Favori Kuyumculuk Binası, Deva Holding Yönetim Binası; Ankara'daki Armada Ticaret ve Alışveriş Merkezi, Hollanda Büyükelçiliği, Çağdaş Sanatlar Müzesi, Ulubey İş Merkezi, TOBB Üniversitesi, İzmir'deki Crowne Plaza Oteli, Özdilek Alışveriş Merkezi projelerinde kullanıldı.

Formula 1'de Maclaren Mercedes takımının da co-sponsoru olan Schüco, Türkiye'deki Formula 1 binasının da cephe sistemlerini yaptı. Yüzde 100 Alman sermayeli Schüco Türkiye'nin Alüminyum Satış Müdürü İlhan Görmez, 30. Uluslararası İstanbul Yapı Fuarı'nda yapı.com.tr'nin sorularını yanıtladı.

Ürünlerinizden ve çalışma prensiplerinizden bahseder misiniz?
Alüminyum cephe, doğrama ve kapı sistemlerinin yanı sıra güneş enerjisi ve güneş kırıcı sistemlerinin satışını yapıyoruz. Temel prensip, biz malzemeyi üretiyoruz ve üretimlerimiz uygulayıcı bayilerimiz tarafından doğrama haline getiriliyor

Fuara geldiğimde bu standa gelmek için ne gibi bir nedenim olmalı?
Öncelikle belirli bir projeniz olmalı ve uygulamacı olmalısınız. Bu koşullardaki bir firma bizden ürün talebinde bulunur.

Bir firma olarak neden Schüco'yu tercih edelim?
Türkiye ve yurt dışı kaynaklı bir çok rakip firma var. Schüco olarak bu işin en kalitelisini, en iyisini yapıyoruz. Öncelikle Schüco gördüğünüz ısı yalıtımlı doğrama sistemlerini ilk kez geliştiren, piyasaya süren ve kullanıcının hizmetine sunan firmadır. Schüco'nun neden tercih edileceğini cevaplandırmak biraz zor. Çünkü hakikaten çok pahalı bir sistem ama verdiğiniz paranın karşılığını her açıdan alabiliyorsunuz. Şu anda burada gördüğünüz neredeyse tüm diğer sistemler birer Schüco esinlenmesidir diyebiliriz.

Diğer uluslararası fuarlara da katılıyor musunuz?
Elbette dünyanın her yerinde.

Deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
Örneğin Almanya'daki fuarlarla buradaki fuarlar arasındaki en büyük fark, katılımcı sayısı arasındaki uçurum.

Katılımcı mı, ziyaretçi mi?
Her ikisi de. Örneğin Almanya'daki standımızı 250 bin kişi ziyaret etti. Elbette Türkiye'de bu kadar büyük bir rakam beklemiyoruz. Rakamlar pazarın ne kadar farklı olduğuna dair ipuçları taşıyor. Alışveriş için buraya gelen insanların, Türkiye'yi nasıl bir teknoloji ülkesi olarak görmeleriyle de alakalı. Genel kanı şu: Almanya'da bir fuara gidip her şeyi alabilirsiniz, Türkiye'deyse belli başlı şeyleri bulursunuz. Bizde fuar organizasyonları, sanayisi gelişmiş ülkelerde gerçekleşen ülkelerden farklı elbette. Bu da elbette müşteriyle alakalı, burada talep daha yüksek olsa fuarcılığın durumu da çok farklı olabilirdi. Almanya fuarlar ülkesi, orada fuarcılık endüstri haline gelmiş durumda.




Stand tasarımınız da dikkat çekiyor?
Standları dolaşırsanız, en hızlı biten, yapılması en zor stand olduğunu göreceksiniz. Biz sadece ürünümüzü teşhir etmiyoruz, kurduğumuz standla da reklamımızı yapıyoruz. Bu stand tamamen Schüco'nun kendi tasarımıdır. Hem Türkiye hem Almanya ofislerimizde fuar için çalışan ekiplerimiz var. Dünyanın 65 ülkesinde konseptimizi layıkıyla uygulamaya çalışıyoruz.

TOKİ başkan yardımcısı Ahmet Haluk Karabel ile de görüştünüz. Toplu Konut idaresiyle çalışıyor musunuz? Sürmekte olan başka projeleriniz var mı?
Toplu Konut İdaresi'yle çalışmak kolay değil. İnşallah böyle bir proje olur. Dediğim gibi bizim fiyat kadememiz çok yüksek. Bu fiyatlarla muhatabınızı iyi ikna etmek durumundasınız. Bugünün pazar şartlarında ne kadar zorlandığımızı tahmin edersiniz.
Bunun yanı sıra sürmekte olan büyük ve kaliteli konut projelerimiz var. Örneğin Taş Yapı'nın Maslak'taki Mashattan projesinin A'dan Z'ye tüm cephe doğramaları, uygulamacı bayiimiz tarafından Schüco sistemleri ile yapılıyor. Bunun gibi sayılabilecek pek çok gökdelen ve alışveriş merkezi projemiz var.

http://www.yapi.com.tr/haberler/schuco-dev-projelere-meydan-okuyor_53788.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!