Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Seramik Çatı Fikrini Duyanlar 'Delilik Bu' Dediler Yakında Dünyaya Satacağız

Çatı kaplamada Onduline Group dünya lideri. Kuruluşundan bu yana 50 milyon metrekareyi aşkın çatı alanı kaplayan şirketin İzmit'te 108 bin metrekarelik bir fabrikası var. Fabrikada 300 çeşit üretim yapılıyor. Yüzde 20'si 25 ülkeye yapılan ihracat olmak üzere şirketin toplam cirosu 120 milyon dolar. 24 ülkeden oluşan Onduline Avrasya'nın Yönetim

Zaman Gazetesi
Seramik Çatı Fikrini Duyanlar 'Delilik Bu' Dediler Yakında Dünyaya Satacağız

Bir zamanlar çatı deyince kiremit, kiremit deyince de turuncu gelirdi akıllara. Şimdilerde kan kırmızının yanında, "Hayır asla olmaz, çatıda koyun mu besleyeceksiniz?" denilen yeşil şıngıllar gözüküyor çatılarda. Çok değil, bir süre sonra bırakın yeşili-alı gönül hangi rengi isterse çatılar o renkle olabilecek çünkü Onduline'de mordan maviye renkli seramik çatılar için çalışmalar tamamlanmak üzere. Hayal ediyorum da rengarenk çatıların bulunduğu bir şehir gökyüzünden ne kadar güzel gözükürdü.

Hani bazı markalar vardır; Selpak, Kot ve Ciff gibi kendi kategorilerindeki diğer ürünlere de isimlerini veren ve jenerik isim olarak kabul edilen. Onduline de çatı kaplamaları için jenerik isim olmuş. Marka yöneticileri, tüketicilerin farklı bir marka olsa bile hatalı ürünü getirip Onduline dediklerini söylüyor. Ayrıca çatı kaplamak yerine "Ondulünlemek" de Türkçemize yeni bir fiil olarak girmiş. Aslında bu durum pek de tesadüf değil çünkü Onduline kendi sektörünün ilklerini gerçekleştirirken ülkemizdeki geleneksel kiremit kaplamasının dışındaki tek alternatif ürün olarak yıllarca tek başına var olmuş.

Ustalık başka, ticaret başka

Çatı kaplama ustaları selülo-mineral esaslı bir maddenin çatı ve cephe kaplama levhalarının teknik açıdan ne anlama geldiğini sanırım çok iyi bilirler. Biz işin o yanını ustalara bırakıp Onduline'ın ülkemizde oluşturduğu ekonomiye göz atalım.

Çatı kaplamada Onduline Group kendi alanında dünya lideri. Şirketin Türkiye'ye ilk gelişi 1974. Daha o yıllarda bir Fransız aile, makineleri getirir ve bir Türk ailesiyle ortak üretim yapmaya başlar. 1994 krizinde Türk ortak hisselerini satmak ister. Fransız ortak tüm risklere rağmen markayı satın alır ve Onduline Avrasya 1994'te yüzde 100 yabancı sermayeli bir şirket olarak kurulur. Satın almayı gerçekleştiren taraf çalışanlarına iş güvencesi verir ve işten de çıkarmaz. Bugün hâlâ işçi dönüşümünün hemen hiç olmadığı sadece emeklilerin şirketten ayrıldığını da söylemek gerek.

Mutlak müşteri memnuniyeti tek hedef

"Avrasya" şirketin yüzünü Türkiye'nin doğusuna da döneceği anlamına geldiğinden yeni pazarlara açılmanın bir ifadesi de olmuş. Bugün 25 ülkeye ihracat yapan Onduline ürün yelpazesini çatıdan temele geliştirmiş ve çatı kaplama, çatı ve temel yalıtım malzemeleri ve çatı sistemlerini de içerecek şekilde çeşitlendirmiş. Kuruluşundan bu yana 50 milyon metrekareyi aşkın çatı alanı kaplayan şirketin İzmit'te 108.000 metrekarelik bir fabrikası var. Fabrikada; Onduline HR, Rufoline.S, Isoline, Bituline ve Onduvilla gibi markaların altında 300 çeşit üretim yapıyorlar. Onduline Avrasya'nın İstanbul merkez olmak üzere, Ankara ve İzmir'de bölge müdürlükleri; Adana, Antalya, Trabzon, Kayseri ve Erzurum illerinde de bölge temsilcilikleri bulunuyor. 224 kişiye iş imkânı sağlayan şirket, koşulsuz müşteri memnuniyeti gibi bir de vizyona sahip.

Peki, ya bu koşulsuz müşteri memnuniyeti nasıl sağlanacak? Şirket bunu da tarif etmiş; mevcut ürünlerin kalitesi muhafaza edilecek, daha yaygın kullanımı sağlanacak yani bir anlamda ürün-kalite ve dağıtım dengesi sıkı bir biçimde gözetilecek.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/seramik-cati-fikrini-duyanlar-delilik-bu-dediler-yakinda-dunyaya-satacagiz_80004.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!