Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Seyrantepe için Büyük Müteahhitler Sıraya Girdi

İhalesinin ilk oturumu bugün yapılacak Seyrantepe'deki ticaret alanı için aralarında Ağaoğlu ve Eren Talu'nun da bulunduğu yerli-yabancı 10'un üzerinde firma dosya aldı.

Sabah Gazetesi/Menekşe Ataselim



img src="http://www.yapi.com.tr/Uploads/HaberMedya/2008\haberler\59491.jpg" hspace=5 vspace=5>


Kullanım hakkı 49 yıllığına Galatasaray'a verilen Seyrantepe'deki spor kompleksinin hemen yanında yer alan ticaret ve turizm imarlı arsanın ihalesi bugün yapılıyor. Türkiye'nin ünlü müteahhitlerinin yoğun ilgi gösterdiği ihaleye 10'un üzerinde firmanın katılması bekleniyor. Aralarında birkaç yabancı şirketin de bulunduğu taliplerden bazıları Ali Ağaoğlu'nun şirketi Akdeniz İnşaat, Süleyman Çetinsaya'nın şirketi Artaş, Varyap ile Uphill Court projelerini gerçekleştiren Teknik Yapı ve Seyrantepe'deki spor kompleksinin de ihalesini kazanan Eren Talu.

Körfez'den de geldiler

Öte yandan ihale için dosya alan yabancı şirketlerden birinin Körfez'de önemli yatırımları olan bir şirket olduğu öğrenildi. Brüt arsa alanının 46 bin, net alanın ise 29 bin 640 metrekare olarak gösterildiği ihale, gelir paylaşımı modeli ile 2 oturum halinde yapılacak. İstanbul Şişli ilçesi Ayazağa Mahallesi'nde 4 pafta, 3 ada ve 32 parsel numarası ile belirlenen arsanın emsali 2 oranında. Bu da 92 bin metrekarelik inşaat alanı anlamına geliyor. Arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeli ile ihale edilecek arsa için ilk oturumda kapalı zarf usulü teklif verecek katılımcılardan uygun görülenleri ikinci oturuma katılabilecek. Galatasaray'ın kurtuluşu olarak lanse edilen spor kompleksi projesi ile ünlenen Seyrantepe'de projenin yüklenicisi olan TOKİ'nin ne kadar kazanç sağlayacağı tartışma konusu olmuştu. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise söz konusu araziyi kastederek, "Seyrantepe'de stat dışında 92 bin metrekarelik inşaat yapılacak. Gelir paylaşımı modeli ile burada turizm ve ticaret merkezleri bulunacak. TOKİ, buradan da ciddi kar bekliyor" demişti. Seyrantepe'deki metrekare fiyatlarının 2 bin dolar olarak hesaplandığında stat dışı gelirin 180 milyon dolar olacağı öngörülmüştü. Fakat Emlak Konut'un arsa satışından 200 milyon YTL'nin üzerinde bir gelir beklediği belirtildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/seyrantepe-icin-buyuk-muteahhitler-siraya-girdi_59491.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!