Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Seyrantepe İhalesi için 28 Firma Şartname Aldı

Ali Sami Yen Stadyumu yerine Seyrantepe'de kurulacak yeni spor kompleksinin ihalesi, 19 Temmuz'da, Ankara'da Toplu Konut İdaresi'nde (TOKİ) yapılacak.

Milliyet Gazetesi
Seyrantepe İhalesi için 28 Firma Şartname Aldı

li Sami Yen Stadyumu yerine Seyrantepe'de kurulacak yeni spor kompleksinin ihalesi, 19 Temmuz'da, Ankara'da Toplu Konut İdaresi'nde (TOKİ) yapılacak. İhale için şimdiye kadar aralarında yabancıların da bulunduğu 28 firma şartname aldı. Şartname alan firmaların 14'ünde yabancı ortak bulunuyor.

Stadyumun kullanım şartları ve Ali Sami Yen'in tapu devrine ilişkin sorunlar nedeniyle bir süre geciken 'Seyrantepe Projesi'nde uygulama aşamasına geçiliyor. Perşembe günü gerçekleştirilecek ihale kapsamında, Ali Sami Yen'in bulunduğu 34 bin 640.43 metrekare alanda 'Kentsel Sosyal Altyapı Alanları' için en uygun teklifi veren firma, Seyrantepe'de spor kompleksini yapacak.

Galatasaray 49 yıllığına kiralayacak
Proje kapsamında, 52 bin seyirci kapasiteli, çok amaçlı, çatısı açılır kapanır tipte stadyum ve 3 bin araçlık kapalı olmak üzere toplam 4 bin 500 araçlık otopark yapılacak. Spor kompleksi, inşaatı tamamlandıktan sonra Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devredilecek. Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı ile Seyrantepe arazisini takas etmek amacıyla, nisan ayında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile bir protokol imzalamıştı. Protokol uyarınca, Seyrantepe arazisi üzerine yapılacak olan stadyumun 49 yıl süreyle kullanım hakkı Galatasaray'a verilmişti. Seyrantepe'de Hazine'ye ait 120 dönüm arazi, stad yapımı için TOKİ'ye devredilmişti. Ali Sami Yen Stadı'nın yerine ise rezidans, ticaret ve kongre merkezi yapılması üzerinde duruluyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/seyrantepe-ihalesi-icin-28-firma-sartname-aldi_55293.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!