Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Siirt Çetin Barajı'nı Norveç Firması Yapacak

Siirt'te Çetin Barajı'nın yapımını üstlenen Norveçli Statkraft Enerji Firması heyeti, Vali Musa Çolak'ı ziyaret etti. Vali Çolak, ziyarette yaptığı konuşmada, Botan Çayı üzerinde yapılacak toplam 7 baraj ile Siirt'in cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.

yapi.com.tr / AA



Siirt'te Çetin Barajı'nın yapımını üstlenen Norveçli Statkraft Enerji Firması heyeti, Vali Musa Çolak'ı ziyaret etti. Vali Çolak, ziyarette yaptığı konuşmada, Botan Çayı üzerinde yapılacak toplam 7 baraj ile Siirt'in cazibe merkezi haline geleceğini söyledi. İlin sınırları içerisinde bulunan yer altı ve yer üstü kaynaklarının Siirt'i ihya etmeye yettiğini ifade eden Çolak, şöyle dedi:
    
''Son zamanlarda Botan Çayı üzerinde yapımına başlanan barajların inşaatları hızla sürüyor. Tamamlanma aşamasına gelen Alkumru Barajından bu yılın sonunda elektrik üretimine başlayacağız. Bu barajlar bölgemizi göller bölgesi haline getireceği gibi, Siirt'i de cazibe merkezi haline getirecektir. Bununla birlikte bölgemizin kurtuluşu olan tarım potansiyelimiz daha da verimli hale gelecek. Çünkü baraj göllerinden alınacak su sayesinde kuru tarım yapılan arazilerde sulu tarıma geçilecek.''

Statkraft Güneydoğu Avrupa İş Birimi Başkanı Tima Iyer de, hidroelektrik santralleri konusunda 100 yılı aşkın tecrübeleri bulunduğunu söyledi. Firmalarının, Avrupa'nın, yenilenebilir enerji kaynakları üreten en büyük firması olduğunu anlatan Iyer, ''Çetin Barajı ve HES'in kurulu gücü 350 megavat, yıllık üretim kapasitesinin 1 milyar 240 bin kWh olmasını planlıyoruz. 450 milyon dolarlık bir yatırımı Siirt'te yapacağımızdan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz'' diye konuştu.

Heyet, daha sonra baraj bölgesinde incelemelerde bulundu.

ETİKETLER: firma enerji
http://www.yapi.com.tr/haberler/siirt-cetin-barajini-norvec-firmasi-yapacak_83958.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!