Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Sıkıntı Yok, Klimaları Kullanın'

Klimaların devreye girmesinin elektrik arzında bir sıkıntı yaratmayacağını söyleyen Sami Demirbilek, 'Türkiye tükettiği elektriği üretebiliyor' dedi.

Radikal Gazetesi



nerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Sami Demirbilek, Türkiye'nin tükettiği elektriği ürettiğini ve sistemin dengede olduğunu belirterek, "Aşırı sıcaklar nedeniyle klimalara yüklenilecek olması elektrik arzında herhangi bir sıkıntıya sebep olmayacak" dedi.

Müsteşar Sami Demirbilek, son günlerde Afrika sıcakları nedeniyle klimalara aşırı yüklenilmesinin elektrik arzında sorun yaratmadığını vurguladı. Hafta içinde günlük elektrik tüketiminin de 27 bin megavat (MW) civarında, hafta sonunda ise 20-22 bin MW civarında gerçekleştiğini anlatan Sami Demirbilek, "Türkiye'nin tükettiği elektriği üretiyoruz, herhangi bir arıza olmazsa elektrik sıkıntımız olmayacak. Şu anda orman yangınları daha büyük sıkıntı yaratıyor" açıklamasında bulundu.

Üretim artacak
Aşırı sıcaklar nedeniyle klimaların devreye girmesinin elektrik arzında bir sıkıntı yaratmayacağını vurgulayan Müsteşar Demirbilek sözlerine şöyle devam etti: "Bu hafta klimalar 15 saat çalışıyorsa, önümüzdeki hafta 18 saat çalışacak. Dolayısıyla bu hafta üretimde 15 saat 27 bin MW güçle gidiyorsak, önümüzdeki hafta 18 saat 27 bin MW güçle gideceğiz. Yani santralların devre dışı kalmasının süresi de kısalmış olacak." Hidrolik santralların de çalıştığını ve bu santrallarda da bir sıkıntı bulunmadığını sözlerine ekleyen müsteşar Demirbilek, "1.5-5 MW güçte çalışan birçok küçük barajımız var. Bunlar zaman zaman çalışmayabiliyor. Fakat Doğu'daki Fırat Nehri üzerinde bulunan hidrolik barajlarımızın elektrik dengesi üzerinde önemli bir yeri var ve burada da bir sıkıntımız yok. Hidrolik santrallarımızda su sorunumuz yok, istediğimiz zaman devreye sokuyoruz, istediğimiz zaman devreden çıkarıyoruz" diye konuştu.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/sikinti-yok-klimalari-kullanin_54961.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!