Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sincan’ın Silo Rezaleti Bitti

Toprak Mahsulleri Ofisine(TMO) ait ilçenin göbeğinde kentsel bir felaket olarak yıllardır kaderine terk edilen siloların yıkılması için bizzat Başbakan Erdoğan devreye girdi. Yüksek Planlama Kurulu tarafından Sincan Belediyesi’ne tahsisi yapılan ve yıkımı gerçekleştirilen siloların yerine rekreasyon ve yeşil alan düzenlemesi yapılacak.

Hürriyet Ankara
Sincan’ın Silo Rezaleti Bitti

Toprak Mahsulleri Ofisine(TMO) ait ilçenin göbeğinde kentsel bir felaket olarak yıllardır kaderine terk edilen siloların yıkılması için bizzat Başbakan Erdoğan devreye girdi. Yüksek Planlama Kurulu tarafından Sincan Belediyesi’ne tahsisi yapılan ve yıkımı gerçekleştirilen siloların yerine rekreasyon ve yeşil alan düzenlemesi yapılacak.

Sincan’ın en büyük sorunlarından birisi olan kentin göbeğindeki yarım asırlık silolar tarih oldu. Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) ait ilçenin göbeğinde kentsel bir felaket olarak yıllardır kaderine terk edilen siloların yıkılması için bizzat Başbakan Tayyip Erdoğan devreye girerken, Yüksek Planlama Kurulu tarafından Sincan Belediyesi’ne tahsisi yapılan ve yıkımı gerçekleştirilen siloların yerine rekreasyon ve yeşil alan düzenlemesi yapılacak.

Vatandaşa yeşil alan yapılacak

Kentin göbeğindeki 25 bin metrekarelik alana yayılan siloların, Sincan’ın kent merkezinin gelişememesindeki en büyük engel olduğunu söyleyen Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “500 bin nüfuslu bir metropole yakışmayan görüntüye son verdik. Burası kesinlikle ticari bir amaç için kullanılmayacak. Vatandaşımızın rahatça vakit geçireceği yeşil bir alan olacak” dedi.

Siloların yıkılmasından sonra kentin göbeğinde kazandıkları bu alanın ticari bir amaçla kullanılmasının kentsel bir cinayet olacağını vurgulayan Tuna şunları söyledi:

Ticari alan kentsel cinayet olur

“Sincan’da yıllar önce kurulan, ancak nüfus ve yapılaşmanın artmasıyla birlikte bugün ilçe merkezinde kalan silolar görüntü itibariyle 500 bin nüfuslu bir metropol ilçeye yakışmıyordu. Vatandaşların kapladığı alan ve yaşanan görüntü kirliliği nedeniyle kaldırılmasını beklediği siloların yıkılması için sekiz aydır uğraşıyorduk. Sağolsun Başbakanımız da konuya hassasiyet gösterdi ve bürokratik işlemlerin hızlanması için destek verdi. Bugün itibariyle siloların yıkım işlemlerini tamamladık.

Sincan’ın çehresi değişecek

TMO ihtiyacı olan malzemeleri aldı. Enkazın kaldırılması bir ayımızı alacak gibi görünüyor. Ardından hemen çalışmalara başlayıp Sincan’ın çehresini değiştirecek bir rekreasyon alanı yapacağız. Buraya ticari bir alan yapılması söz konusu değil. Kentsel bir facia olan siloların yerine ticari bir alan da kentsel bir cinayet olur. Enkaz kalkar kalkmaz içinde parkların bulunduğu, kültür merkezinin olduğu yeşil alanla bezenmiş bir rekreasyon alanını yapmak için harekete geçeceğiz. Sincan’a çağ atlatacak, kent merkezini canlandıracak bu projeyi altı ay içinde tamamlamak istiyoruz.”

On günlük büyük mesai

Tuna 10 gün süren yıkım çalışmalarını yerinde incelerken, dev siloların kaldırılış öyküsünü şöyle anlattı:
“Siloları alt kısmından oksijen kaynağıyla kestik. Silolar çok dayanıklı olduğu için ancak bu metodla kaldırmamız mümkün oldu. 10 günlük bir çalışmanın ardından 24 dev silo yıkıldı. 26 fit yüksekliğindeki bu silolardan geriye 10 bin ton enkaz kaldı. Siloların yanındaki dev ambarı da yıkacağız. Bir aylık bir çalışmanın ardından enkazı kaldıracağız.”

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/sincanin-silo-rezaleti-bitti_79684.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!