Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sinpaş Komşu Araziye 850 Milyon YTL Verdi, Bizimki 707 Milyon Eder

Ataköy'de 49 yıllığına kiraladıkları sahil bölgesine komşu olan araziye Sinpaş'ın 850 milyon YTL teklif verdiğini hatırlatan Denizciler Ataköy Turizm İşletmeleri (DATİ) Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Kıran, "DATİ arazisi 1.5 yıl önce ihaleye çıktığında 'bu arsa en az 3 milyar dolar eder' diyenlere geçen günlerde yapılan ihale gerçek fiyatı

Referans Gazetesi
Sinpaş Komşu Araziye 850 Milyon YTL Verdi, Bizimki 707 Milyon Eder

Ataköy'de 49 yıllığına kiraladıkları sahil bölgesine komşu olan araziye Sinpaş'ın 850 milyon YTL teklif verdiğini hatırlatan Denizciler Ataköy Turizm İşletmeleri (DATİ) Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Kıran, "DATİ arazisi 1.5 yıl önce ihaleye çıktığında 'bu arsa en az 3 milyar dolar eder' diyenlere geçen günlerde yapılan ihale gerçek fiyatı gösterdi" dedi.

DATİ Holding iştiraklerinin yöneticileriyle cuma günü düzenlediği basın toplantısında konuşan Kıran, 2005 yılı Mart ayında yapılan ihalede, Ataköy Şirketler Grubu olan 3 şirketi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan (ÖİB) 200 milyon dolar bedelle satın aldıklarını hatırlatarak, Ataköy kompleksi içerisinde faaliyetlerinin devam ettiğini söyledi. Ataköy arazisinin satış ihalesinin 1.5 yıl önce iptal edildiğini hatırlatan Kıran, bu ay arazinin ihalesinin yeniden gündeme geldiğini ancak tekrar iptal edildiğini belirtti. Kıran, söz konusu metrekarelere göre üzerinde üst kullanım hakkına sahip oldukları arazinin bedelinin, ihalede satılan bedele oranladıklarında 707 milyon YTL'ye tekabül ettiğini belirtti.
    
Ataköy'e 1 milyar dolarlık yatırım planı

Sinpaş yetkililerinin "Bunu satan iyi satıyor" açıklamalarını hatırlatan Kıran, "Gerçekten iyi satıyorlar. Bu işi iyi biliyorlar. Şimdi parçaları birleştirdiğimiz zaman iş ortaya çıkıyor. Niye bizim taraftan başlamak istediklerini çözememiştik. Bizim taraftan başlamalarının sebebi, üzerinde 30 yıl kullanım hakkı olan yeri 450 milyon YTL'ye satarsanız işte o zaman buranın değerini belki 1-1.5 milyar dolardan çıkacaklardı. Bizi rayiç gösterip yan taraftaki diğer parselleri yüksekten satacaklardı. Şimdi diğer taraflar rayiç gösterilerek bu taraflar satılacak" diye konuştu.

DATİ olarak Ataköy'e 1 milyar dolarlık yatırım planladıklarını kaydeden Kıran, "5 yıl içerisinde tüm yatırımlarımızı tamamlamak istiyoruz. Ancak bunun için önümüzü görmemiz lazım. Yani satılacak mı, satılmayacak mı? Onu görmemiz, bilmemiz lazım" dedi. Ataköy Regatta ve mega yat alanının TOKİ'den bağımsız, Milli Emlak'a ait olduğunu hatırlatan Kıran, en geç yıl sonunda mega yatırım inşaatına başlayacaklarını açıkladı.

Kıran, ihalede verdikleri rakamın dışında her yıl TOKİ'ye ödedikleri bir bedel bulunduğunu, en son 2 milyon YTL ödediklerini anlatarak, özelleştirme ile aldıkları söz konusu 3 şirketin, devlet idaresindeyken 31 Aralık 2004 tarihli net kazancının 861 bin dolar olduğunu, devletin burayı ancak 230 yıl daha idare etmesi halinde 200 milyon doları kazanacağını savundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sinpas-komsu-araziye-850-milyon-ytl-verdi-bizimki-707-milyon-eder_64003.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!