Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şişecam, Bulgaristan’da Yapımı Süren Tesisin Yatırımını Arttırdı

Şişecam, Bulgaristan’da Yapımı Süren Tesisin Yatırımını Arttırdı

Ticaret
1


b>Şişecam, Bulgaristan'ın Tirgovişte kentinde geçen yıl temeli atılan ve yapımı halen devam eden yatırımını arttırma kararı aldı.

Şişecam, Tirgovişte'deki dev tesisi için öngördüğü yatırım tutarını 160 milyon dolardan 220 milyon dolara çıkardı. Çeşitli temaslarda bulunmak için gittiği Bulgaristan'da Şişecam'ın tesislerini de gezen Bakan Tüzmen, 7 Temmuz 2004 tarihinde temeli atılan tesisin bir yıl kadar kısa bir sürede büyük bir kapasiteye ulaştığını ve hızla geliştiğini söyledi. Tüzmen, Tirgovişte'deki tesisin Balkanlar’ın en büyük cam üretim tesisi olacağını vurguladı.

Bulgaristan'a yapılan en büyük Türk yatırımı olan tesisin stratejik bir konumda olduğunu belirten Tüzmen, Şişecam yatırımının hem Türkiye hem de Bulgaristan ilişkilerinin daha da geliştirilmesi ve yatırımların arttırılması açısından önemli olduğunu vurguladı. Yatırımın oldukça profesyonel bir yaklaşım olduğunu ifade eden Tüzmen, tesisin kurulma ve gelişme aşamalarında Bulgaristan yerel yönetimden destek görüldüğünü söyledi.

ÜRÜNLERİN YÜZDE 90'I İHRAÇ EDİLECEK

Verilen bilgiye göre, tesisin yaklaşık 160 milyon dolarlık yatırım tutarı önce 195 milyon dolara çıkarıldı, ilave edilecek dekorasyon, ayna ve cam işleme gibi ek tesislerle de öngörülen yatırım tutarı 220 milyon dolara ulaştı. Tesisin öngörülen satış gelirleri ise 120 milyon dolardan 147 milyon dolara çıkarılırken, tesiste yaklaşık 1065 kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.

Şişecam'ın Bulgaristan tesislerinden çıkan nihai cam ürünlerinin yüzde 90'ı ise diğer ülkelere ihraç edilecek. Tesis cam ev eşyası ve düz cam olmak üzere iki bölümden oluşan tesisin ev eşyası bölümünün bu yılın Temmuz ayında faaliyete geçmesi planlanıyor. Tesisin tamamının ise 2006 yılının başında üretime başlaması hedefleniyor. Tesisin Balkanlar’ın en büyük cam üretim tesisi olacağı belirtiliyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜK CAM FIRINI ŞİŞECAM'DA

Tesis hakkında bilgi veren Şişecam Cam Ev Eşyası Başkan Yardımcısı Gülsüm Azeri, Tirgovişte'de bulunan tesisin dünyanın en büyük cam fırınını içinde barındıracağını ve bununla ilgili inşaatın devam ettiğini belirterek, tesiste kurulacak olan züccaciye fırınının dünyada bir eşinin bulunmadığını söyledi.

Tesisin cam eşya bölümünde her çeşit bardağın üretileceğini anlatan Azeri, bunun da ağırlıklı olarak Orta ve Doğu Avrupa'ya pazarlanacağını belirtti. Şişecam'ın aralarında ABD de olmak üzere toplam 110 ülkeye mal ihraç ettiğini anlatan Azeri, tesisin sadece cam ev eşyası bölümünden yıllık 60 milyon dolarlık satış beklediklerini ifade etti. Azeri, tesislerde son teknolojiyi kullandıklarını ve büyük bir dekorlama tesisi kurduklarını söyledi.

Şişecam tesislerinin düz cam bölümünde ise kapasiteyi artırarak yıllık 200 bin tona çıkarttıklarını belirten Azeri, düz camın otocam, ısı cam gibi alanların yanı sıra hammadde olarak da kullanıldığına işaret etti. Düzcamın üzerinde işleme yapacak bir fabrikayı da yatırımlara ilave olarak açacaklarını ifade eden Azeri, düz cam üretim bölümünden işlenmiş cam hariç yıllık 65 milyon dolarlık bir ciro beklediklerini sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sisecam-bulgaristanda-yapimi-suren-tesisin-yatirimini-arttirdi_25494.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • türkiyemizin gelisiminde emeği bulunan herkese kendi adıma teşekkür ediyorum özyürek izolasyon catı cephe soguk havadepo celik yapı ltd ştd ekibi olarak bu projenin içinde bulunma isterdik YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!