Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Girilecek Yol Bulunamayınca...

SİT’te Geri Adım

TBMM Genel Kurulu’nda yapılan görüşmeler sırasında, aralarında Hazine arazilerinin satışını kolaylaştıran ve SİT alanların yüzde 3 oranında imara a

NTV-MSNBC



b>TBMM Genel Kurulu’nda yapılan görüşmeler sırasında, aralarında Hazine arazilerinin satışını kolaylaştıran ve SİT alanların yüzde 3 oranında imara açılmasına da olanak tanıyan 5 madde geri çekildi.

Genel Kurul’da tasarının tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sait Açba bir önerge ile 5, 30, geçici 3, 39 ve 40. maddeleri geri çekti.

Tasarının geri çekilen 5. maddesi, özel kanunlardaki hükümler ile devletin taraf olduğu uluslararası sözleşme hükümleri saklı kalmak üzere birinci derece doğal SİT alanı olarak tescil ve ilan edilen yerlerde bulunan ve yüzölçümü 10 bin metrekare ve üzerindeki parsellerde, toplam inşaat alanı parsel yüzölçümünün yüzde 3’ünü geçmemek şartıyla yapılaşmaya izin verilmesi hükmünü içeriyor.

30. madde ise belediye sınırları içinde satışı yapılacak hazine arazilerinden elde edilecek payın yüzde 40’ını doğrudan ilgili belediye hesabına, kalan yüzde 60’ın da büyükşehir belediyesine nüfusa göre dağıtılmasını öngörüyor.

Geçici 3. madde de hazine uhdesinde veya devletin tasarrufunda olup kiraya verilmiş yerlere ilişkin olarak mahkeme kararı ile kesinleşmiş olanlar da dahil olmak üzere vadesi geldiği halde tamamen veya kısmen ödenmemiş olan kira bedellerinin ödenmesini kolaylaştırıyor. Buna göre, kira bedellerinin ödenmeyen kısmına DİE’nin her ay için belirlediği TEFE endeksinin aylık oranı uygulanmak suretiyle hesaplanacak tutarın, kanununun yayımını izleyen aydan itibaren aylık dönemler halinde 9 eşit taksitte tamamen ödenmesi, dava açılmaması veya açılmış davalardan vazgecilmesi şartıyla kira bedellerine uygulanan gecikme faizi ve cezai şartın tamamının tahsilinden vazgeçilecek. Bu madde kapsamına giren alacaklılarla ilgili olarak tatbik edilen cezalar yapılan ödemeler nispetinde kaldırılacak.

39. madde, yürürlük, 40. madde ise yürütme hükümlerini düzenliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sitte-geri-adim_4926.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!