Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Skandal Dünya

İDTM'de "yol kesme" olayı gündeme bomba gibi düştü. Ceyda Erem İDTM aleyhine tazminat davası açmaya hazırlanırken, İDTM, yoldan kamyon geçirilmek istendiğini savundu.

Takvim Gazetesi/Erkan Kızılocak
Skandal Dünya

stanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM)'nde Serbest Bölge İdaresi'nin ani bir kararla yol kapatması büyük yankı uyandırdı. Haberde adı geçen CNR Fuarcılık'ın patronu Ceyda Erem, yolun kapatılmasıyla ilgisinin olmadığını belirterek, İDTM aleyhine yüklü miktarda tazminat davası açacağını bildirdi. Erem, yolun kapatılmasının AHL Serbest Bölge İdaresi tarafından alınan bağımsız bir karar olduğunu savunarak "Yolun kapatılması bizi de olumsuz yönde etkileyecek" diye konuştu.

'İzinsiz kullanılıyordu'
İhtilafın diğer tarafı olan İDTM kaynakları ise, Ceyda Erem tarafından Serbest Bölge'de kiralanan arazide fuar inşaatı yapılmak istendiğini hatırlatarak, kendileri tarafından inşaat kamyonlarının geçişine izin verilmediği için böyle bir 'misilleme'de bulunulduğunu savundu. AHL Serbest Bölgesi'nin bağlı olduğu Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) da, yolun iki taraf arasında ortak kullanımı için İDTM'ye daha önce anlaşma önerdiğini ancak kabul edilmemesi nedeniyle kapatma kararının alındığını açıkladı. Dış Ticaret Müsteşarlığı haberimiz üzerine yaptığı açıklamada, yolun geçtiği arazinin AHL Serbest Bölgesi'ne ait olduğunu ve uzun zamandır bir talep olmaması nedeniyle kullanılmadığını bildirdi.

Serbest Bölge: İDTM Suçlu
Açıklamada, Serbest Bölge bitişindeki İDTM tarafından kurulan fuar salonu ile diğer fuar kompleksi arasında geçişi sağlamak üzere izinsiz ve hukuki olmayan bir biçimde yol açıldığı belirtilerek, yolun ortak kullanımı için İDTM yetkilileriyle Mayıs ayında görüşme yapıldığı ve protokol önerildiği ifade edildi. Buna karşın İDTM'nin protokol önerisini kabul etmediği için 2 Ekim 2006 itibariyle yolun kontrollü geçişine başlandığı bildirildi. DTM, karşılıklı protokol sağlanmaması durumunda yolun Serbest Bölge sınırlarına dahil edilmesi amacıyla çitle çevrileceğini vurguladı.

Kopuz: Tehdit Edildim
İDTM Yönetim Kurulu üyesi Ali Kopuz ise, Ceyda Erem'in Serbest Bölge'de kiraladığı alanda fuar inşaatı yapmak için inşaat kamyonlarını yoldan geçirmek istediğine dikkat çekti. Bu kamyonların yoldan geçmesi durumunda fuar ziyaretçilerinin ve firmaların çok rahatsız olacağı için İDTM olarak geçişe izin vermediklerini kaydeden Kopuz, AHL Serbest Bölge Müdürü Mustafa Güneş'in geçtiğimiz aylarda kendisini arayarak "kamyonlara izin vermezseniz, yolu kapatırım" diye tehdit savurduğunu savundu. Kopuz "Kamyonların geçişi için 3 aydır bize baskı yapılıyordu" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/skandal-dunya_48785.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!