Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Skandal Göz Göre Göre Geldi

Yuvacık Barajı'nı yapan ortakların Hazine garantisinden önce kredi için Emlak Bankası'na gittiği ama eli boş döndüğü belirlendi.

Sabah Gazetesi
Skandal Göz Göre Göre Geldi

uvacık Barajı'nı yapan ortakların Hazine garantisinden önce kredi için Emlak Bankası'na gittiği ama eli boş döndüğü belirlendi.

Emlak Bankası, 'Yuvacık'ın geleceğini önceden görmüş'
Yuvacık Barajı'nı yapacak şirketin ortaklarının Hazine garantisi amadan önce kredi için Emlak Bankası'nın kapısını çaldığı, ancak eli boş döndüğu ortaya çıktı.

Son dönemde İzmit'teki susuzluk ile yeniden gündeme gelen Yuvacık Barajı'nda yolsuzluk iddialarının odağındaki isim İzmit eski Belediye Başkanı, CHP Milletvekili Sefa Sirmen, Habertürk Basın Kulübü'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sirmen, "Vicdanım rahat, benim alnım ak. Aklanmaya ihtiyacım yok" derken, programda ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Sirmen'i sorularıyla sıkıştıran Sabah Gazetesi yazarı Prof. Aydın Ayaydın'ın karşısına Yuvacık Barajı'nın yıllar önce Emlak Bankası Genel Müdürü iken geldiği öğrenildi. Bir soru üzerine, Yuvacık Barajı ile ilgili olarak oluşturulan konsorsiyumun kredi almak üzere Emlak Bankası'na, yani kendilerine başvurduğunu anlatan Ayaydın, "1994 sonu veya 1995 yılı başıydı. Yuvacık Barajı'nın finans konsorsiyumunu temsilcileri bize başvurdu ve 500 milyon doların altında bir kredi istedi. O sırada henüz Hazine desteği olmadığı için dışarıdan finansman sağlamak için Emlak Bankası'nın garanti vermesini istiyorlardı. Biz de bunun üzerine 5 kişilik bir komisyon kurduk. Bize Yuvacık Barajı'ndan elde edilecek suyun 100 milyon metrekübünün İstanbul tarafından, 42 milyon metreküplük bölümünün ise İzmit'te kullanılacağı bildirildi. Ancak incelemelerimizde gördük ki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ya da İSKİ'nin böyle bir yazılı taahhüdü yok. Böyle bir yazıyı bize getiremediler ve biz de kredi vermedik. Hatta ben bu kredi talebini yönetim kuruluna bile sunmadan geri çevirdim. Geleceğini riskli gördük" dedi.

Vekillikten istifa etmem

Ayaydın'ın sorularına yanıt vermekte zorlanan Sirmen'in kaçamak cevapladığı bir başka konu ise Alarko'nun patronu İshak Alaton'un bir gazetede verdiği demeçti. Alaton'un "Yuvacık Barajı için Sirmen bize geldi, bu işte bir tezgah olduğunu o zaman anlamıştık" sözlerinin anımsatılması üzerine, Sirmen, "Alaton'un söylediklerini ciddiye bile almadım" dedi. Bu arada dokunulmazlığının kaldırılmasını istediğini belirten Sirmen, "Aklanmak istiyorsanız neden milletvekilliğinden istifa etmiyor sunuz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: 'Halkıma saygısızlık etmem. Ben böyle bir şeyi zül sayarım."

http://www.yapi.com.tr/haberler/skandal-goz-gore-gore-geldi_50507.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!