Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Stoneline Stand Tasarımı Öğrenci Yarışması'nın Ödülleri Verildi

Stoneline firmasının, farklı disiplinlerden öğrencilerin doğal taş konusunda yenilikçi fikirler üretmesi amacıyla ilkini düzenlediği STONELINE İZMİR MARBLE FAIR 2020 STAND TASARIMI YARIŞMASI sonuçlanarak, ödülleri sahiplerine verildi.

yapi.com.tr
Stoneline Stand Tasarımı Öğrenci Yarışması'nın Ödülleri Verildi

Stoneline Stand Tasarımı Öğrenci Yarışması'nın konusu; doğal taş alanında dünyada ve Türkiye’de önemli bir konuma sahip olan STONELINE firmasının MARBLE İZMİR Fuarı’nda ürünlerinin sergileneceği fuar standının tasarlanmasıydı. Serbest, ulusal ve tek aşamalı olarak düzenlenene yarışmaya 43 üniversiteden, 149 öğrenci, 94 proje ile katıldı. Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda ilk üç ödülün yanında beş proje de Eşdeğer Mansiyon'a değer görüldü. Yarışma, Yükseköğretim Kurulu’na bağlı (TC ve KKTC’de yer alan) üniversitelerin mimarlık, iç mimarlık, iç mimarlık ve çevre tasarımı ve endüstri ürünleri tasarımı lisans programlarında öğrenim gören tüm öğrencilere açık olarak gerçekleşti. Gelenekselleştirilmesi düşünülen yarışma ile özgün tasarımların yaratılması için bir platform oluşturulması hedefleniyor.

Mimarlık, iç mimarlık ve endüstri ürünleri tasarımı öğrencilerinin doğal taş alanında yenilikçi fikirler üretmelerini, gelecekte tasarımlarında kullanacakları malzemelerden biri olan doğal taşı tanımalarını, doğal taşa bakış açılarını geliştirerek, yaratıcı genç tasarımcıları teşvik etmeyi amaçlayan yarışmanın kazananları ise şöyle:

Birincilik ödülü: 10 sıra numaralı ve 12445 rumuzlu

- Abdullah Kahraman (Yıldız Teknik Üniversitesi)
- Ali Enver Serttaş (Yıldız Teknik Üniversitesi)
- Emirhan Alp (Yıldız Teknik Üniversitesi)
- Enver Yiğit Doğan (Yıldız Teknik Üniversitesi)

İkincilik ödülü: 85 sıra numaralı 90216 rumuzlu

- Ece Avcı (İstanbul Teknik Üniversitesi)

Üçüncülük ödülü: 62 sıra numaralı 52013 rumuzlu

- Ece Kandemir (Dokuz Eylül Üniversitesi)
- Ezgi Güven (Dokuz Eylül Üniversitesi)

Eşdeğer mansiyonlar

- 23 sıra numaralı 16884 rumuzlu / Büşra Yiğit (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi)

- 30 sıra numaralı 21123 rumuzlu /  Hasan Oğuzhan Bektaş (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi)

- 61 sıra numaralı 48635 rumuzlu / Alp Buğra Nazar (İzmir Ekonomi Üniversitesi) /  Gizem Çalışkan (İzmir Ekonomi Üniversitesi)

- 83 sıra numaralı 84627 rumuzlu / Taha Nacar (İstanbul Teknik Üniversitesi) /  Talia Nur Koç (İstanbul Teknik Üniversitesi)

- 90 sıra numaralı 98073 rumuzlu / Murat Yavuz Ulukuş (Dokuz Eylül Üniversitesi)

STONELINE İZMİR MARBLE FAIR 2020 STAND TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI Kolokyum ve Ödül Töreni ise 22 Şubat 2020 tarihinde STONELINE firmasının Ayazağa’daki showroomunda gerçekleştirildi. STONELINE Genel Müdürü Mehmet Bayrak’ın açılış konuşmasının ardından kolokyuma geçildi. Kolokyum, Jüri Başkanı Doç. Dr. Deniz Dokgöz’ün yaptığı genel değerlendirme ile başladı ve tüm jüri üyelerinin değerlendirmeleriyle devam etti. Kolokyum ardından öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm projeler, 22 Şubat tarihinden itibaren 15 gün süre ile STONELINE ART GALLERY’de sergilenecek.

Katılan tüm projelere yarışma kitabında da yer verildi. Kitap, sergi ziyaretçilerine armağan edilmektedir. Kitabın dijital versiyonuna www.stoneline.com.tr adresinden ulaşılabilir.

 

*

Seçici Kurul Üyeleri ve Raportörler

Danışman Seçici Kurul Üyeleri: Mehmet Bayrak (Genel Müdür, Stoneline), Levent Özen (Satış ve Pazarlama Koordinatörü, Stoneline), Alper Ozuloğul (İhracat Müdürü, Stoneline), Cem Günübek (Grafik Tasarımcı-Kreatif Danışman, Stoneline), Feride Önal (Prof. Dr., İGÜN)

Asil Seçici Kurul Jüri Üyeleri: Burçin Cem Arabacıoğlu (Prof. Dr., MSGSÜ), Şen Yüksel (Doç. Dr., Beykent Üniversitesi), Deniz Dokgöz (Doç. Dr., DEU), Sinan İzgi (Y. Mimar, AURA İstanbul), Yıldırım Gigi (Y. Mimar), Jale Kulin (İç Mimar, AURA İstanbul), Mehmet İstemi (Endüstri Ürünleri Tasarımcısı)

Seçici Kurul Yedek Üyeleri: Evin Eriş (Dr. Öğr. Üyesi, FBÜ), Arsal Arısal (Dr. Öğr. Üyesi, İGÜN), Berke Yarıkkaş (İç Mimar)

Raportörler: Duygu Çıbuk (Öğr. Gör, İGÜN), Anday Türkmen (Öğr. Gör. İGÜN), Özgün Özbudak (Öğr. Gör., İGÜN)

Jüri Raporu için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/haberler/stoneline-stand-tasarimi-ogrenci-yarismasinin-odulleri-verildi_177579.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!