Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Su Zammına Tepki

İstanbul'da suya yapılan zam, Çevre Mühendisleri Odası'ndan tepki gördü. Şube Başkanı Tuncaelli "İstanbullular, günlük 150 litre olan kişi başına su tüketim standardının çok altında tüketime zorlanıyor" dedi.

Hürriyet Gazetesi



stanbul'da suya yapılan zam, Çevre Mühendisleri Odası'ndan tepki gördü. Şube Başkanı Tuncaelli "İstanbullular, günlük 150 litre olan kişi başına su tüketim standardının çok altında tüketime zorlanıyor" dedi.

Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Eylem Tuncaelli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, bu yaz, su sıkıntısı ve su kesintileri konusundaki açıklamasında zamları gündeme getirdiğini ve bu zamlardan dar gelirli grubun etkilenmeyeceğini taahhüt ettiğini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylanan son zammın, Topbaş'ın taahhüdünün doğru olmadığını kısa zamanda gösterdiğini söyleyen Tuncaelli, yapılan yeni tarifenin esas itibariyle evsel su tüketimini azaltmaya dönük olduğunu ileri sürdü.

Hedef dargelirli
Diğer tüketim gruplarına, tüketim miktarına bağlı farklı tarife uygulaması yapılmadığını kaydeden Tuncaelli, "Bu tarife doğrudan dar gelirli grupları hedef almaktadır ve halkımızı ekonomik sebeplerle susuzluğa mahkum etmeyi hedefleyen bir anlayışın ürünüdür. Oysa ki su, ekonomik kaygılardan bağımsız olarak ulaşılması gereken temel bir haktır. Yeni tarifede lüks olarak değerlendirilen su miktarı asgari insani su tüketimi sınırlarının altındadır" diye konuştu.

Günde sadece 55 litre
Çağdaş bir insanın sağlıklı bir biçimde yaşaması için gereken su miktarı dikkate alındığında, kişi başına günlük ortalama kentsel su tüketim standardının 150 litre olarak kabul edildiğine işaret eden Tuncaelli, "Belediye meclisinin onayladığı yeni su tarifesinde çağdaş bir insanın sağlıklı olarak tüketmesi gereken su miktarı lüks olarak değerlendirilmiş ve fahiş zamlar yapılmıştır. Yeni tarifede en ucuz fiyattan su kullanabilmek için 4 kişilik bir ailede kişi başına 83 litre/gün, 6 kişilik bir ailede kişi başına 55 litre/gün su tüketimini aşmamak gerekmektedir. İstanbul'da halk, Türkiye ortalaması ve uluslararası kabul edilen değerlerin altında su tüketimine zorlanmaktadır.

http://www.yapi.com.tr/haberler/su-zammina-tepki_56881.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!