Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

SuAda'da Yangın

Galatasaray Adası olarak bilinen SuAda'daki restoranın bacasının alev almasıyla çıkan yangın deniz trafiğini olumsuz etkiledi. 3 saatte söndürülebilen yangında can kaybı olmaması sevindirirken, büyük maddi hasar meydana geldi.

Milliyet Gazetesi/Haluk ATALAY
SuAda'da Yangın

uAda'da (Galatasaray Adası) dün sabah saatlerinde restoran bacasının alev almasıyla çıkan yangın, korku ve paniğe neden oldu. Patlama riski nedeniyle adada bulunan mutfak ve sanayi tüpleri teknelerle kıyıya taşınırken, yangın üç saatte tamamen söndürüldü. Kuruçeşme açıklarındaki SuAda'da bulunan Arslan Restoran'ın mutfak bacasında dün sabah 11.00 sıralarında yangın çıktı. İzolasyonda kullanılan maddelerin yanıcı olması nedeniyle alevler kısa süre içinde yayıldı. Duman kısa sürede Boğaz'ın büyük bölümünü kapladı ve deniz trafiğini zaman zaman olumsuz etkiledi.

3 saatte söndürüldü
SuAda personeli yangına müdahalede yetersiz kalırken, hemen İstanbul İtfaiyesi'ne ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne haber verildi. Kısa süre içinde adaya ulaşan ekipler, üç saatlik çalışmanın ardından yangını söndürdü. Motopomplar ve söndüren gemilerinin yetersiz kalabileceği ihtimali üzerine, Afet Komuta Merkezi'nden (AKOM) istenen uçak ise yangın kısa sürede kontrol altına alınınca geri çekildi. Maddi hasarın, yapılacak incelemelerden sonra belirlenebileceği belirtildi.

Sabotaj ihtimali yok
Mülkiyeti Galatasaray Spor Kulübü'ne ait olan adada inceleme yapan Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Gökşen, restoranların içindeki su yoğunluğu nedeniyle büyük hasar meydana geldiğini belirterek, "Üzüntü verici bir yangın. Bazı restoranların baca ve mutfak kısımlarında hasar fazla ama can kaybı yok. Sezon dolayısıyla personel dışında kimsenin olmaması sevindirici. Sabotaj ihtimalini düşünmüyoruz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/suadada-yangin_56692.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!