Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sultançiftliği Metrosu ve Metrobus 17 Eylül’e Yetişiyor

Başkan Kadir Topbaş, Küçükçekmece-Topkapı arasında yapım çalışmaları süren metrobus hattı ile Sultançiftliği-Edirnekapı Raylı Sistem Hattı’nın eğitim yılının başlayacağı 17 Eylül’e yetişeceğini müjdeledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi



img src="http://www.yapi.com.tr/Uploads/HaberMedya/2007\haber\56283.jpg" align="left" hspace=5 vspace=5>Saraçhane Belediye Sarayı’nda gazetecilerin sorularını cevaplandıran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Küçükçekmece-Topkapı arasında yapım çalışmaları süren metrobus hattı ile Sultançilfliği-Edirnekapı Raylı Sistem Hattı’nın yeni eğitim öğretim yılının başlayacağı 17 Eylül Pazartesi gününe kadar hizmete gireceğini açıkladı.

Başkan Kadir Topbaş, bir gazetecinin bu sabah Maslak güzergahında yaşanan trafik sıkışıklığını hatırlatması üzerine, şu ana kadar çalışmaları bitmeyen bazı güzergahları 4-5 gün içinde tamamlayarak 17 Eylül’e kadar bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Dün çalışmaları süren inşaatlarda denetleme yaptıklarını, bugün de koordinasyon toplantısı olduğunu ve bu sorunlar üzerinde durulacağını belirten Kadir Topbaş, Pazartesi sabahı da erken saatten itibaren AKOM’da bulunarak trafiği oradan izleyeceğini kaydetti.

Başkan Topbaş, “Büyük bir iş yapılıyor. Sadece bir yol düzenleme değil veya boş bir arazide bir yol yapım işi değil. Altından birçok altyapı yatırımının geçtiği noktalar. Buralarda çalışma yapmak kolay değil. Pazartesi gününden itibaren Ayazağa Kavşağı kapsamında yapılan alt geçit açılacak. O zaman bu bölge daha da rahatlayacak. Zamanla yarışıyoruz. Çalışmaları sadece tatil günlerine sıkıştırmamız mümkün değil” diye konuştu.

İstanbul’da pik saatlerde her zaman sıkıntı yaşandığını, fiziki altyapıyı hazırlamanın yetmediğini, denetimin ve trafiği kullananların da önemli olduğunu vurgulayan Başkan Topbaş, güzergahlarda yol işaretlerine dikkat etmeyen sürücülerin bulunduğunu, yazlıklarından dönenlerin ve erken saatte alışveriş yapanların da trafiği etkilediğini dile getirerek, herkesin 17 Eylül tarihinde dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Metrobus ve Sultançiftliği Hafif Metrosu devreye giriyor

17 Eylül Pazartesi gününe kadar çalışması süren yerlerin toparlanacağını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Avcılar-Topkapı arasında yapımı süren metrobus hattındaki çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu; “Hattın Küçükçekmece-Topkapı arasında 17 Eylül Pazartesi günü kesinlikle yolcu taşınacak. Çok kolay bir iş değil. Bazı kurumlarla olan ilişkilerde sıkıntı çekiliyor. Arazi tahsisleri zaman alıyor. Bürokrasiyi geçebilmek kolay olmuyor. Bunun getirdiği gecikmeler de var. Metrobusların 10 tanesinin gümrükte olduğu bilgisi geldi. Mevcut haliyle ne kadar bitirdiysek o kadarıyla Pazartesi günü devreye sokacağız. Gerekirse mevcut otobüsleri devreye sokarak vatandaşlarımızın Küçükçekmece’den Topkapı’ya erişimini sağlayacağız. Duraklardan mobil olanlar var, bitirilecek. Fonksiyonu geçici olarak koyacağız çalışacak. Daha sonra eksiklikler tamamlanacak.”

Edirnekapı-Sultançiftliği-Habipler Hafif Metrosu’nda deneme sürüşlerinin yapıldığını ve insanların alışması için okulların açılacağı günden 1-2 gün önce yolcu taşımaya başlanacağını ifade eden Başkan Topbaş, Altı Nokta Körler Derneği binasındaki son durumla ilgili olarak da şunları kaydetti;

“Birileri görme engellileri istismar ediyor"

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Altı Nokta Körler Derneği’ne tahsis edilen Emirgan’daki binayı derneğe yeni bir yer tahsis edene kadar tahliye etmeyeceğiz. Ancak konunun bazı kişiler tarafından siyasi mecralara çekilmesinden büyük üzüntü duyuyoruz. Ben Fiziksel Engelliler Vakfı kurucusuyum. Özürlülerle ilgili yaptığım otobüs, üst geçit, konut ve kitap gibi çok önemli çalışmalarımız hiç görülmüyor. Sadece ‘ben ve biz’ diye birileri görme engellileri istismar ediyor. Onların yönlendirmesiyle maalesef bu insanlar da ne yaptıklarının farkında olmadan, yanlış tavırlar ortaya koyuyorlar. Kendilerine bir yer tahsis edilmeden, onların çalışmalarına düzgün bir zemin hazırlanmadan Emirgan’daki binadan çıkarılmalarını zaten ben doğru bulmuyorum. Tahsis için şu anda öngörülen yer yok. Ancak beraber yapacağımız çalışmalarla bulunur. Ama bir türlü gelip masaya oturup konuşmuyorlar. Sağda solda bağırarak, bağırtarak provokasyon tarzında bir yöntem kullanılıyor.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/sultanciftligi-metrosu-ve-metrobus-17-eylule-yetisiyor_56283.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!