Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Suriye’nin Her Yıl 100 Bin Konuta İhtiyacı Var

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir’in resmi davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Suriye Arap Cumhuriyeti İmar ve İskan Bakanı Omar Ebrahem Galaowngi’nin heyetinde bulunan İmar ve İskan Bakanlığı yetkilileri ile Bayındırlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hami Yıldırım başkanlığındaki bakanlık heyetinden oluşan ‘İzleme Komitesi’, bakanlık

Milliyet Gazetesi
Suriye’nin Her Yıl 100 Bin Konuta İhtiyacı Var

Suriye İskan Genel Kurumu Genel Müdürü İyas Al Dairi, Suriye’nin yıllık 100 bin konuta ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir’in resmi davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Suriye Arap Cumhuriyeti İmar ve İskan Bakanı Omar Ebrahem Galaowngi’nin heyetinde bulunan İmar ve İskan Bakanlığı yetkilileri ile Bayındırlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hami Yıldırım başkanlığındaki bakanlık heyetinden oluşan ‘İzleme Komitesi’, bakanlık konferans salonunda toplandı.

Toplantıda Suriye İskan Genel Kurumu Genel Müdürü İyas Al Dairi, ülkesinin yıllık 100 bin konuta ihtiyacı bulunduğunu söyledi. Hem sosyal konut inşa etmek, hem de yasal olmayan konutlaşmayı engellemek istediklerini anlatan Dairi, bu tür sosyal konutların önceden sadece kamu eliyle yapıldığını, şimdi özel sektöre de bu konuda yetkiler verildiğini kaydetti.

‘Türkler ortak olsun’

Sıcak su konusunda güneş enerjisini tercih ettiklerini kaydeden Dairi, bu konuda Türkiye’deki son teknolojileri öğrenmek ve faydalanmak istediklerini dile getirdi. Dairi, Türk özel sektörü için Suriye’de önemli yatırım fırsatları bulunduğunu ifade eden Dairi, Türk özel sektörünün hem Suriye’de şube açabileceğini, hem de Suriyeli şirketlerle ortaklıklar yaparak iş yapabileceklerini sözlerine ekledi.

Gençlerin Barınması İçin 65 Bin Konut

Gençlerin barındırılması için 65 bin konut inşa edilmesiyle ilgili projenin şu anda en önemli projeleri arasında yer aldığını ifade eden İyas Al Dairi, Türkiye’deki modele benzer cüzi bir faiz oranıyla10-15-20 yıllık taksitlerle ihtiyaç sahiplerine konut edindireceklerini bildirdi.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/suriyenin-her-yil-100-bin-konuta-ihtiyaci-var_78779.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!