Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Taksim-Yenikapı Metrosu'na Start

Altı yıldır çalışmalara ara verilen Taksim-Yenikapı Raylı Sistemi'ne yeniden start verdiklerini açıklayan Başkan Topbaş, ilk etapta Taksim-Şişhane

İBB
Taksim-Yenikapı Metrosu'na Start

b>Altı yıldır çalışmalara ara verilen Taksim-Yenikapı Raylı Sistemi'ne yeniden start verdiklerini açıklayan Başkan Topbaş, ilk etapta Taksim-Şişhane arasının bitirileceğini söyledi.

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı İshak Alaton, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş'ı, Yenikapı İstanbul Deniz Otobüsleri Binası'ndaki makamında ziyaret etti.

Ziyaret sonrasında görüşme hakkında bilgi veren Başkan Kadir Topbaş, Taksim - Şişhane - Yenikapı raylı sisteminin elektrofikasyon ihalesini alan konsorsiyum içinde Alarko Grubu'nun da bulunduğunu hatırlattı ve hattaki çalışmaların 6 yıllık bir gecikme sonrasında yeniden başladığını müjdeledi.

Hattın elektromekanik çalışmalarını yürüten ve içinde Alarko Holding'in de olduğu konsorsiyumla bu konudaki mukavelenin yenileneceğini, böylece bu yatırımın dış kredi ile tamamlanmasının önünün açılacağını belirten Mimar Topbaş, "Sayın İshak Alaton ile bu hattaki çalışmaları nasıl hızlandırabileceğimizi konuştuk. Taksim - Yenikapı hattının ilk olarak Şişhane'ye kadar olan kısmını hizmete almak için çalışıyoruz. Daha sonra Haliç üzerine inşa edilecek Cam Metro Köprüsü ile hattı Yenikapı'ya kadar tamamlayacağız" diye konuştu.

Görüşmede Başkan Topbaş, İşadamı İshak Alaton'a Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları ve İDO'nun yeni başlayacak seferleri hakkında bilgiler de verdi. İDO yakında 4 feribot ve 5 deniz otobüsü daha alarak Şile, Mudanya ve Kocaeli'ye de seferler düzenleyecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/taksim-yenikapi-metrosuna-start_22288.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!