Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Taksim'e Cami Planı Hazır

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grubu'nun önceki gün yaptıkları toplantıda, Taksim Gezi Parkı'na cami yapılmasına ilişkin projenin, bir sonraki meclis toplantısında gündeme getirilmesi için mutabakata varıldığı öğrenildi.

Birgün Gazetesi



stanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grubu'nun önceki gün yaptıkları toplantıda, Taksim Gezi Parkı'na cami yapılmasına ilişkin projenin, bir sonraki meclis toplantısında gündeme getirilmesi için mutabakata varıldığı öğrenildi.

Yedi ayrı üyenin ortaklaşa verdikleri bir önerge ile Taksim Gezi Parkı'na, son mimari tekniklerle donatılmış ve turistik görselliği bulunan bir cami yapılması için adım atıldı. Toplam 14 milyon dolarlık ruhsat ve taahhüt bedeli öngörülen projenin meclisten kabulü halinde, hemen bir 'Cami Yaptırma Derneği' kurulacağı ve bu dernek sayesinde; caminni yarıya yakın maliyetinin bağışlardan elde edilmesinin planlandığı da belirtiliyor.

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan İstanbul Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu, Anayasa'nın insanların din ve vicdan hürriyetlerini teminat altına aldığını, ancak Taksim'e cami yapma istek ve arzusunun, din ve vicdan hürriyetinden çok, rejime karşı çıkışın bir simgesi olacağını söyledi. Muhçu, gerek Gezi Parkı'nın, gerekse Taksim'in cami inşatına uygun bir karekteristik içermediğine de dikkat çekerek, "Kimsenin ibadet hürriyetine kimse karışamaz. Ancak yıllardan beri, Ulubatlı Ha-san'ın surlara bayrak dikmesi mantığıyla Taksim'e cami yapma emeli siyasidir" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/taksime-cami-plani-hazir_56338.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!