Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tamince, Yeni Rixos’u En Lüks Adaya Kuracak

Fettah Tamince, Dubai’de 300 yapay adadan oluşan 2 milyar $’lık ‘Dünya’ projesinden ada aldı. Rixos’un patronu, adaya Arap ortağıyla otel yapacak.

Vatan Gazetesi/Müge Anlı



b>Fettah Tamince, Dubai’de 300 yapay adadan oluşan 2 milyar $’lık ‘Dünya’ projesinden ada aldı. Rixos’un patronu, adaya Arap ortağıyla otel yapacak

Rixos Otelleri’nin sahibi Fettah Tamince, gözünü dünyanın en gözde adasına dikti. Tamince, Rixos’un yeni halkasını Dubai’de yeni inşa edilen ve 300 yapay adadan oluşan 2 milyar dolarlık Dünya’da (The World Project) kuracak. Bir süredir Dubai’de yatırım yapacağı yolunda sinyaller veren Tamince, 2006’nın son günlerinde tüm dünyada büyük yankı uyandıran Dünya’da otel kurmak için fiyatları 7 ile 35 milyon dolar arasında değişen adalardan bir tanesini satın aldı.

Rixos Otelleri’nden bir yetkili, Tamince’nin bu projeyi Dubaili ortakla gerçekleştireceğini ve aralarındaki sözleşme gereği bir açıklama yapamayacaklarını söyledi. Rixos yetkilisi, dev işbirliğinin Dubai ve Türk basınına düzenlenecek toplantıyla eş zamanlı açıklanacağını söyledi.

Aldığı Türkiye Adasından Büyük
Dünya haritası şeklindeki adaya Türkiye’den ABD’ye kadar ülkelerin isimleri verildi. Yüzde 30’u satılan adaların içinde Türkiye’yi temsil edeni şimdilik alıcı bulamadı. 14 milyon dolar istenen adanın Türkiye’den bir talibi olmuş ancak görüşmelerden bir sonuç çıkmamıştı.

Tamince’nin satın aldığı adanın adı verilmiyor ancak Türkiye adasının büyüklüğünün otel yapımı için küçük olduğu gözönüne alınırsa satın alınanın Türkiye adası olmadığına kesin gözüyle bakılıyor.

Kumsalı için 350 milyon metreküp kum kullanıldı
Dünya haritası şeklinde inşa edilen yapay 300 adadan oluşan “Dünya”, 55 milyon metrekarelik alana yayılıyor. 9 kilometre uzunluğunda, 7 kilometre genişliğindeki Dünya’nın kumsalı için 350 milyon metreküplük kum kullanıldı. Adaların fiyatları büyüklükleri ve konumlarına göre 7 milyon dolar ile 35 milyon dolar arasında değişiyor. 100 metrelik sularla ayrılan adaların büyüklükleri ise 11 bin 148 ile 41 bin 806 metrekare arasında. Daha önce Dubai’de Palmiye Adası’nı yaratan Nakhel Grubu’nun imzasını taşıyan ada, 2008’de oturulabilir hale gelecek.

Dünya’da David Beckham, şarkıcı Rod Stewart ve İngiliz milyarder Richard Branson’ın adaları var. Son olarak Dubai Şeyhi İl Maktum, Formula 1’in efsanevi pilotu Michael Schumacher’e 7 milyon dolarlık ada hediye etti. Dünya’da ada satın almak için sadece para yeterli değil. Yetkililer ada satın alacaklardan banka referansı hazırlamalarını da istiyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tamince-yeni-rixosu-en-luks-adaya-kuracak_50648.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!