Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tarihi Ambarlar Sanat Galerisi Oldu

Antalya'nın Demre İlçesi'nde yaklaşık 100 yıllık Likya tipi 2 buğday ambarı restore edilerek, sanat galerisi haline getirildi.

yapi.com.tr
Tarihi Ambarlar Sanat Galerisi Oldu

DHA'nın haberine göre, Demre'ye bağlı Beymelek Mahallesi'ndeki 'Beymelek Taş Evler'in sahibi ve kapanan Beymelek Belediyesi Başkanı Osman Güngör, satın aldığı 2 tarihi ambarı restore ettirdi. Her biri yaklaşık 6 metrekare olan 2 ambar, 'Son Likyalı' lakaplı Elmalılı sanatçı Hamdi Toşur tarafından sanat galerisi haline getirildi.

Ambarlardan birine, çeşitli fotoğraf sanatçılarının Beymelek yöresinde çektiği, 'yöremizden insan manzaraları' konulu fotoğraflar yerleştirilirken, diğerine ise Hamdi Toşur'un bakır rölyef, cam, mozaik, antik takılar, antik paralar ve heykellerden oluşan yaklaşık 800 imitasyon sanat eseri konuldu.

Beymelek Taş Evlerin işletmecisi Osman Güngör ve sanatçı Hamdi Toşur, sanat galerisi haline getirilen mekanda sanatseverlere yönelik mozaik, bakır rölyef, takı, mum yapma, ağaç oyma ve ebru kursları açılacağını, ayrıca merkezin yerli ve yabancı konuklar için hem tatil hem de sanat yapılabilecek bir şekle bürüneceğini belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-ambarlar-sanat-galerisi-oldu_127264.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!