Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Beydağ Kalesi Restore Ediliyor

İzmir'in Beydağ ilçesinde, tarihi kale içerisindeki eski bucak müdürlüğüne ait bina restore edilerek çevre düzenlemesi ile birlikte turizme açılacak.

yapi.com.tr
Tarihi Beydağ Kalesi Restore Ediliyor

CHP'li Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, Beydağ'daki tarihi kalenin eski durumuna getirilerek turizme açılması için restore edileceğini belirtti. DHA'nın haberine göre, tarihin gelecek nesillere aktarılması için şehrin simgesi olan kaleyi ayağa kaldırmak istediklerini belirten Vasfi Şentürk, "Eskiden Beydağ'daki tüm devlet işleri bucak müdürlüğü tarafından yapılırdı. Bucak müdürlükleri için adeta hükümet konağı niteliğinde bir bina bulunurdu. Beydağ'ı kuşbakışı olarak gören kalenin içerisinde bu bina da yıllarca halka hizmet etmiş, tabiat şartlarına dayanmayarak tamamen yok olmuştu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile Ödemiş Müzesi'nin 4 yıl boyunca yürüttüğü kazılarda Bizans dönemine ait değerli eserler bulundu. Bunlar Ödemiş Müzesi'nde koruma altına alındı. Belediyemizin, tarihi bucak müdürlüğü binasını yeniden hayata geçirmek için, resmi verilere dayanarak yaptırdığı proje, İzmir 1 Nolu Tabiat Varlıkları tarafından tasdik edildi. Çalışmaların başlaması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın gerekli finansmanı sağlamasını bekliyoruz" dedi.

İki katlı eski bucak müdürlüğü binasının aslına uygun olarak yapılacağını belirten Başkan Vasfi Şentürk, "Cam taban üzerine inşa edilecek binada, kazıdan çıkan tarihi eserler sergilenecek. Ziyaretçiler alt kata inmeden, cam taban üzerinden eserleri rahatlıkla görebilecek.Bu bina gelecek nesillerimize en iyi armağan olarak bırakılacak. Bu arada yapılacak çevre düzenlemesi ile kale turizme açılıp Beydağ'a ayrı bir güzellik verecek" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-beydag-kalesi-restore-ediliyor_157500.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!