Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihî Bina, Belediyeye Devredildi

Bilecik'in en eski binalardan birisi olan ve son yıllarda kullanılmadığı için ayyaşların mekanı haline gelen tarihî Bilecik İdadisi (Lisesi) binası, B

zaman



ilecik'in en eski binalardan birisi olan ve son yıllarda kullanılmadığı için ayyaşların mekanı haline gelen tarihî Bilecik İdadisi (Lisesi) binası, Bilecik Belediyesi'ne tahsis edildi.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün belediyenin tahsis talebine olumlu cevap verdiği öğrenildi. Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik'e layık bir belediye binası yapmak için kolları sıvadıklarını söyledi.

1905 yılında dönemin padişahı II. Abdülhamit Han tarafından yaptırılan bina, yıllarca eğitim hizmetlerinde kullanıldı. Ancak son iki yıldır boş duran tarihî bina, kapısı ve pencereleri kırılarak ayyaşların mekanı haline geldi. Tarihî binayı hem içler acısı halden kurtarmak hem de tarihe beşiklik etmiş bir şehre tarihî bir belediye binası kazandırmak isteyen Belediye Başkanı Selim Yağcı, göreve gelir gelmez Bilecik Valiliği'ne binayı kullanma talebini iletti. Valilik kanalı ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ulaşan başvuruya olumlu cevap verildi ve bina belediyeye tahsis edildi.

Tahsis kararının ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Bilecik tarihe beşiklik etmiş bir şehir. Böyle bir şehre de tarihî bir belediye binası yakışır. Biz, tarihî mirasa sahip çıktığımız için, tarihî bir binada hizmet vereceğimiz için mutluyuz." dedi. Restorasyon çalışmalarına hemen başlayacaklarını ve binayı aslına uygun bir şekilde yenileyeceklerini belirten Başkan Yağcı, şunları söyledi: "Bürokratik işlemler ne kadar çabuk biterse biz o kadar çabuk restorasyon yapar ve içine gireriz. Bizim hedefimiz, gelecek yıl bu binada hizmet vermek. Yani binanın yapılışının 100. yılında. Bu da bizim için ayrı bir gurur olacak. Bilecik'e hayırlı olsun."

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-bina-belediyeye-devredildi_14520.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!