Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Cemevi Yenilenmek Üzere Yıkılıyor

100 yıllık bir geçmişi bulunan binanın restorasyon çalışmaları sırasında çökmeler olması sebebiyle yıkılmasına karar verildi. Bina aynı şekilde yen

Yeni Asır
Tarihi Cemevi Yenilenmek Üzere Yıkılıyor

b>100 yıllık bir geçmişi bulunan binanın restorasyon çalışmaları sırasında çökmeler olması sebebiyle yıkılmasına karar verildi. Bina aynı şekilde yeniden inşa edilecek.

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'un restorasyonunun yapılması için yaklaşık 3 yıldır uğraş verdiği tarihi cemevinin, betonarme yapısının sağlamlığını yitirdiği gerekçesiyle yıkılmasına karar verildi.

Yaklaşık 100 yıllık tarihi yapının restorasyon çalışmaları yapılırken, binanın tavanında ve duvarlarının bazı bölümlerinde olan çökmeler nedeniyle bakım ve onarımının yapılmasının mümkün olmadığı belirlendi. İzmir Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu da yıkım ile ilgili onayı geçtiğimiz cuma günü verdi.

Tavan çökmek üzereydi
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur "Önümüzdeki günlerde tarihi cemevinin yıkımı yapılacak. Ardından da yıkılan yapının birebir aynısı inşa edilecek. Narlıderelilere verdiğimiz sözü tutacağız" dedi.
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, birinci başkanlık döneminde vatandaşlara ilçenin sembollerinden biri olan tarihi cemevinin restorasyonunun yapılarak, yeniden hizmete açılacağı sözünü verdi. Konuyla ilgili olarak merhum başkan Ahmet Piriştina'dan da destek isteyen Batur'un çabaları sonucunda İzmir Büyükşehir Belediyesi, restorasyon çalışmalarına geçtiğimiz ay başladı. Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı ihaleyi kazanan müteahhit firma, bakım ve onarım çalışmalarını yürütürken, binanın betonarme yapısının zayıf olduğu tespit edildi. Büyükşehir Belediyesi, binadaki restorasyon çalışmaları ile ilgili rutin kontrolleri yaparken, birinci katın tavanının çökmek üzere olduğu ve duvarlarda çatlaklar bulunduğu belirlendi.

Tarihi özelliği olan cemevindeki bu sorunlar, bina sahibi olan Narlıdere Belediyesi tarafından İzmir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na bildirildi. Kurulun isteği üzerine cemevi ile ilgili inceleme yapan İzmir İnşaat Mühendisleri Odası da yapının bakım ve onarımının zor olduğu, yıkılarak yerine yenisinin yapılmasının daha uygun olduğu görüşüne vardı. Konuyu değerlendiren İzmir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, geçtiğimiz cuma günü yapılan toplantısında odanın görüşü yönünde karar aldı.

Buna göre çökme tehlikesi ile karşı karşıya olan tarihi cemevi, yıkılarak yerine birebir aynısı yeniden inşa edilecek. İnşaatın tamamlanmasını ardından cemevi vatandaşların hizmetine açılacak. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur "Önümüzdeki günlerde tarihi cemevinin yıkımı Büyükşehir belediyesi tarafından yapılacak. Yıkım çalışmaları 1-2 ay sürer" dedi.



http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-cemevi-yenilenmek-uzere-yikiliyor_19929.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!