Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tarihi Elektrik Fabrikası'nda Yapılaşma Tehdidi

İzmir’deki Tarihi Elektrik Fabrikası ve arazisinin satışına yönelik yapılan ihalenin iptali için Danıştay 13. Dairesi'ne açılan dava reddedildi.

yapi.com.tr
Tarihi Elektrik Fabrikası'nda Yapılaşma Tehdidi

İzmir’deki sivil toplum örgütleri ve 8 avukatın Tarihi Elektrik Fabrikası ve arazisinin satışına yönelik yapılan ihalenin iptali için Danıştay 13. Dairesi'ne açtığı dava reddedildi.

BirGün’den Berkay Sağol’un haberine göre; İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Tarihi Elektrik Fabrikası, Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ihaleye çıkarılmış, ihaleyi de İzmir Büyükşehir Belediyesi adına Grand Plaza A.Ş. 35 milyon TL bedelle kazanmıştı. ÖİB ise ihaleyi onaylamayarak, “Özelleştirmeye sadece özel şirketler katılabilir. Kamu şirketleri katılamaz. Bu yüzden de teklifiniz uygun bulunmamıştır.” şeklinde açıklama yapmıştı. Tarihi binanın ise bir vakıf aracılığıyla teknoloji ve sanayi müzesine dönüştürüleceği açıklanmıştı.

İzmir’deki sivil toplum örgütleri ve 8 avukatın Tarihi Elektrik Fabrikası ve arazisinin satışına yönelik yapılan ihalenin iptali için Danıştay 13. Dairesi'ne açtığı dava reddedildi. Dava açan avukatlardan Senih Özay, davanın reddedilmesinin ardından  yaptığı açıklamada, “Tarihi Elektrik Fabrikası için yeniden ihale yapılabilir veya direkt olarak bir vakfa verebilirler. Orada müze yapacağız söyleminin hiçbir inandırıcılığı yok. İzmirlilerin uyanık olup süreci takip etmesi lazım. Tarihi Elektrik Fabrikası’nın binası ve arazisi ranta ve yapılaşmaya kurban gidebilir.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-elektrik-fabrikasinda-yapilasma-tehdidi_181255.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!