Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Kemeraltı Karakolu Taşınıyor

Yoğun insan trafiğinin yaşandığı Kemeraltı Çarşısı’nda, fiziki koşulları yetersiz, Karaburunlu Zade Hacı İbrahim Ağa Vakfı tarafından yaptırılan ve 1904’te hizmete giren tarihi yapıda hizmet veren Kemeraltı Karakolu taşınıyor.

Milliyet EGE
Tarihi Kemeraltı Karakolu Taşınıyor

Yoğun insan trafiğinin yaşandığı Kemeraltı Çarşısı’nda, fiziki koşulları yetersiz, Karaburunlu Zade Hacı İbrahim Ağa Vakfı tarafından yaptırılan ve 1904’te hizmete giren tarihi yapıda hizmet veren Kemeraltı Karakolu taşınıyor. Bölgede başka bir bina arayışına giren İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, çözüm bulmaya çalışıyor.

Yılmaz, görev yapan polislerin, vatandaşlara çağdaş koşullarda hizmet verebilmeleri için, Konak 849 Sokak’ta bulunan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait, İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu’nun kullandığı binayı karakol yapmak için kolları sıvadı. İzmir Valililiği’nin de desteği ile binanın polis karakolu olarak kullanılmak üzere devredilmesi için görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

Söz konusu bina daha önce Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği tarafından kullanılmış ve geçen yıl Ekim ayında sözleşmesi bittiği için İzmir Valiliği tarafından boşaltılması istenmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-kemeralti-karakolu-tasiniyor_76746.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!