Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Yedikule Hisarı TBMM Gündeminde

CHP İstanbul milletvekili Bihlun Tamaylıgil, Yedikule Hisarı`nın zeminin tahrip edildiği ve üzerine mıcır döküldüğünü öne sürdü. Tamaylıgil, Kü

Anka



b>CHP İstanbul milletvekili Bihlun Tamaylıgil, Yedikule Hisarı`nın zeminin tahrip edildiği ve üzerine mıcır döküldüğünü öne sürdü. Tamaylıgil, Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu`nun yanıtlaması istemiyle TBMM`ye verdiği önergesinde, tarihi yapıların, müzelerin ve sit alanlarının "Parayı veren düdüğü çalar" anlayışıyla özelleştirildiğini belirtti.

Yedikule Hisarı`nın, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu`nun iznine aykırı olarak uzun süreyle kiraya verildiğini bildiren Tamaylıgil, "Tarhi yapıların, müzelerin ve sit alanlarının sadece ekonomik amaçlarla ve büyük bir hızla özelleştirilmesinin nedeni nedir?" diye sordu.

Sur İçi Koruma İmar Planı`na dahil olan Yedikule Hisarı`nda yapılan değişikliklerin yasal olup olmadığı konusunda endişelerinin bulunduğunu kaydeden Tamaylıgil, kurul kararlarının izin sınırını aşan uygulamalar için cezai yaptırım uygulanmasını istedi. Kültürel mirasın bu tür yaklaşımlarla korunamayacağına dikkat çeken Tamaylıgil, Bakan Mumcu`dan Yedikule Hisarı`nı kiralayan firmayı ve kiralama şartlarını açıklamasını istedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-yedikule-hisari-tbmm-gundeminde_12453.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!