Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Zengibar Kalesi'nin Kapısı Restore Edilecek

Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zengibar Kalesi'nin kapısının rölöve ve restorasyon projesini yaptırmak üzere ilçeye davet edilen İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Restorasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Kutgün Eyüpgiller başkanlığındaki 6 kişilik teknik ekibe ücretsiz

yapi.com.tr
Tarihi Zengibar Kalesi'nin Kapısı Restore Edilecek

Malatya'nın Darende ilçesindeki tarihi Zengibar Kalesi'nin giriş kapısı restore edilecek.
    
Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zengibar Kalesi'nin kapısının rölöve ve restorasyon projesini yaptırmak üzere ilçeye davet edilen İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Restorasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Kutgün Eyüpgiller başkanlığındaki 6 kişilik teknik ekibe ücretsiz hazırlatılan çalışmanın, Sivas Tabiat Varlıklarını Koruma Kuruluna sunulduğunu belirtti.
    
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyon için ödenek ayrıldığını söyleyen Uzunparmak, Kayseri Rölöve ve Anıtlar Kurulundan da geçen projenin 7 Haziranda ihale edileceğini aktardı.
    
Uzunparmak, şu bilgiyi verdi:
    
''Zengibar Kalesi'nin kapısının onarımı, ihaleden sonra başlayacak. Çalışmalar bu yıl içerisinde tamamlanarak, Darende'nin geçmişten geleceğe uzanan tanığı onarılacak. Zengibar Kalesi'nin kapısı orijinal mimarisi, özgün dekorasyonu, taşıyıcı sistemi ile yapı malzemelerine uygun olarak hazırlandı.''
    
Darende ilçesindeki tarihi kale, ''Zengibar'' ya da ''Sengbar'' adı ile tanınıyor. ''Sengbar'', Farsça ''Taşkale'' anlamına geliyor. Kaya üzerine kurulu kaleye Persler'in bu adı verdiği rivayet ediliyor. (AA)

 

ETİKETLER: restorasyon
http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-zengibar-kalesinin-kapisi-restore-edilecek_80055.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!