Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihin En Büyük Gayrimenkul Satışı

Manhattan’da 32 hektarlık alanda bulunan 110 apartman, 5.4 milyar dolara (7.3 milyar YTL) satıldı. Stuyversant Town ve Peter Cooper Village semtlerindeki 11 bin 232 dairelik sosyal konutlar, 60 yıl önce 2’nci Dünya Savaşı’ndan dönen gaziler için yapılmıştı.

Vatan Gazetesi
Tarihin En Büyük Gayrimenkul Satışı

b>Manhattan’da 32 hektarlık alanda bulunan 110 apartman, 5.4 milyar dolara (7.3 milyar YTL) satıldı. Stuyversant Town ve Peter Cooper Village semtlerindeki 11 bin 232 dairelik sosyal konutlar, 60 yıl önce 2’nci Dünya Savaşı’ndan dönen gaziler için yapılmıştı. Binalar, bugün ortadireğin gözdesi.

Sigorta şirketi Met Life tarafından satışa çıkarılan dairelerdeki kiracılar da bir ortaklık kurarak teklif verdi. Ancak 4.5 milyar dolarlık bu teklif, Rockefeller Center ve Chrysler Binası’nı da elinde bulunduran emlak yatırım şirketi Tishman Speyer’ınkine yetişemedi. Hâlâ binalarda yaşayan 25 bin kişi, Metlife ile anlaşmaları nedeniyle piyasanın altında kira ödüyor. Sabit kira anlaşması olanlar aylık 1200 dolar ödüyor ancak normal şartlarda apartmanların ortalama aylık kirası 5 bin dolar.

Tishman Speyer, katlarda hali hazırda oturanların anlaşmalarının devam edeceğini açıkladı. Yatırım uzmanları diğer katların ise lüks dairelere çevrileceğini söyledi. Şirketin daireleri yenileyip, çevre düzenlemesi yapıp bölgeyi lüks bir siteye çevirerek büyük getiri amaçladığı belirtiliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihin-en-buyuk-gayrimenkul-satisi_49102.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!