Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Tarım Alanında İmara İzin Vermeyeceğiz"

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, güvenlik önlemleri çerçevesinde 825 kameranın Ankara'nın çeşitli yerlerine yerleştirildiğini belirterek, önümüzdeki hafta uygulamanın hayata geçebileceğini bildirdi. Ankara Valisi Yüksel, tarım alanlarında imara izin vermeyeceklerini ifade ederek, tarıma dayalı alanlarda imar çalşıması yapmayacaklarını söyledi.

Cumhuriyet Portal
"Tarım Alanında İmara İzin Vermeyeceğiz"

BR> 
"Tarıma dayalı alanda imara izin vermeyeceğiz"

İmar çalışmaları ile ilgili soru üzerine Vali Yüksel, yerel yönetimlerin bu tür alanlarda yeni bölgeleri imara açacak düzenleme yapmış olmasının genel itibariyle hiçbir şey ifade etmeyeceğini söyleyerek, "Çünkü bana göre Cumhuriyet tarihinin meydana getirdiği en doğru mevzuatlarından bir tanesi de toprakların korunmasına ilişkin kanundur" dedi. Vali Yüksel sözlerine şöyle devam etti:

Bu alanda ev temeli atmanın öncül koşulu bu yasa uyarınca gidip Toprak Koruma Kurullarından karar almaktır. Ankara mülki tutarı dahilinde tarıma dayalı alanların hiçbirisinde böyle bir uygulama yapmayacağız . Bu toprak bize lazım. Bu topraklar Türk insanını beslemeye hazır hale getirmelidir. Bu toprağın bir bölümünde sebze, bir bölümündre seracılık, bir bölümünde tahsil yapan ziraat eğitimi alan çocuklar da kesme çiçek üretimi yapmalıdır. Bir gün hayal ediyorum ki buradan tırlara domatesleri biberleri yüklemeliyiz. Almanya'ya, Hollanda'ya, Rusya'ya ihraç etmeliyiz. Türk tarımın en önemli problemi de zirai ilaç kalıntılarını tarım ürünleri üzerindeki etkileri. Dünya hangi domatesi inciri, sebzeyi, meyveyi hangi oranda hangi niteliklere göre yiyorsa Türk halkı da onu yemelidir"
 
"Tarım ilacı için reçeteli online sistem"

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, önümüzdeki zaman diliminde organik tarıma çok ağırlık vereceklerini açıklayarak, "Ankara'da yerel yönetimlerin de yaptıkları desteklerle organik tarım pazarı kurulsun" diye konuştu.

Tarım ilacı için reçeteli online online sistemin kurulması gerektiğini kaydeden Vali Yüksel, sistemi şöyle anlattı:
"İlacı satan kişi anında Tarım Müdürlüğü'ne sattığı ilacın miktarını bildirmeli, Tarım Müdürlüğü de süratle ilacı kullanan kişiye gidip ne kadar aldın nerede kullandın nasıl kullandın sorusunu sormalı."

"Tarıma önem veriyorum, bu maskeli bir yaklaşım değil"

Vali Yüksel tarıma çok önem verdiğini göstermek için Kazan'a geldiğini dile getirerek, çiftçilerle de işbirliği yapacaklarını söyledi. Vali Yüksel, "Bu maskeli bir yaklaşım değil, hadi girelim tarlaya iki fotoğraf çektirelim traktöre binip direksiyonda fotoğraf çektirelim böyle bir şey değil. Ben toprağı yüreğimde hissediyorum. İl Özel İdaresi'nin önümüzdeki yıl bütçelerinden çok önemli katkılar yapacağım." dedi.

Vali Yüksel'in Cumhuriyet, Atatürk, Kurtuluş Savaşı gibi vurguları TBMM'nin Kazan'lı ilk kadın milletvekillerinden Satı Kadın'a özel ilgi ve sevgisi ile toprağa bağlılığı dikkat çekti.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/tarim-alaninda-imara-izin-vermeyecegiz_81287.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!