Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tariş Arsalarına Müşteri Aranıyor

İzmir'in kültür, turizm ve ticaret bölgesi ilan edilen Alsancak Limanı'nın arka bölgesinde 3 değerli gayrimenkulü bulunan Tariş İncir Birliği, geçmişte depo olarak kullandığı bu arsalar için müşteri arıyor. 3 ayrı parselden oluşan gayrimenkullerin birinci parseli 8 bin 100 metrekare, ikinci parseli 9 bin 504 metrekare büyüklüğünde.

Yeni Asır Gazetesi
Tariş Arsalarına Müşteri Aranıyor

İzmir'in kültür, turizm ve ticaret bölgesi ilan edilen Alsancak Limanı'nın arka bölgesinde 3 değerli gayrimenkulü bulunan Tariş İncir Birliği, geçmişte depo olarak kullandığı bu arsalar için müşteri arıyor. 3 ayrı parselden oluşan gayrimenkullerin birinci parseli 8 bin 100 metrekare, ikinci parseli 9 bin 504 metrekare büyüklüğünde. 9 bin 833 metrekareden oluşan üçüncü parselin ise sadece yüzde 37.5 hissesi satışa çıkarıldı. Üçüncü parselin geri kalan hisseleri Tariş Pamuk, Tariş Üzüm ve Tariş Zeytinyağı Birlikleri'ne ait. Teklifler 23 Şubat saat 17.00'ye kadar kapalı zarf usulü ile alınacak.

Tariş İncir Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karazor, bugüne kadar ölü yatırım olarak duran gayrimenkulleri satarak nakite dönüştürmeyi ve elde edecekleri gelirle farklı projeler üretmeyi hedeflediklerini söyledi. Karazor, "Birliğimize ait bu değerli arsalar kirada sadece 3-5 kuruş gelir getiriyor. Bu para da pek işe yaramıyor. Daha fazla gelir elde etmek istiyoruz. Bu nedenle arsaları satışa çıkardık" dedi.

İşimize gelirse satarız

Satacakları arsaların paralarıyla farklı yerlerde yeni projeler gerçekleştirebileceklerini açıklayan Karazor, "Arsalar için bir gayrimenkul şirketine ekspertiz yaptırdık. Elimizde bir fiyat var. Teklifleri buna göre değerlendireceğiz. İşimize gelirse satacağız, gelmezse satmayacağız" diye konuştu.

Bölgenin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı nazım imar planı kapsamında otel, rezidans, alışveriş merkezi olabileceğine dikkat çeken Karazor, arsayı alacak kuruluşun yatırım niyeti doğrultusunda parselizasyon çalışması yapabileceğini kaydetti.

Alsancak Stadyumu'nun hemen arkasında yer alan arsanın yüzde 37.5 hissesinin kendilerine ait olduğunu dile getiren Karazor, diğer hisselerin mülkiyetinin Tariş'in diğer birliklerinde olduğunu vurguladı. Karazor, bu arsayı alacak kuruluşun diğer hisseleri satın almak için teklif verebileceğini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/taris-arsalarina-musteri-araniyor_66479.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!