Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Taşeronluktan Ana Müteahhitliğe Geçmemiz Lazım''

Tekfen Holding Grup Şirketler Başkanı Erhan Öner, 2010 yılında özkaynaklarının toplamının 1.6 milyar, satışlarının 2.2 milyar, net dönem karlarının ise 178 milyon lira olduğunu, bu rakamlarla Tekfen Grubunun, kuruluşundan bu yana en yüksek ciro ve en yüksek operasyonel kara ulaştığını söyledi.

yapi.com.tr / AA
''Taşeronluktan Ana Müteahhitliğe Geçmemiz Lazım''

br />
''Libya'yı bir kayıp, zarar olarak görmüyoruz''

Libya'daki işlerine ilişkin bir soruya da Öner, ''Biz bu seneki bütçemizde Libya'yı donuk bir proje olarak ele aldık. Ne ciro ne kar getirisi olacak, donuk bir proje... Sebebi, tahmin yapmak son derece zor. Karşınızda bir muhatap yok, muhatap olması lazım ki projeyi terk edip mi geleceksiniz, tazminat alıp mı terk edeceksiniz yoksa projeye devam edip bitirecek misiniz? Benzer şeyleri biz İran-Irak savaşında Irak'ta da yaşadık'' karşılığını verdi.

Libya'da 600 milyon dolarlık işlerinin olduğunu, yaklaşık 400 milyon dolarlık bölümünü tamamladıklarını anlatan Erhan Öner, şöyle devam etti:

''Kaddafi'nin büyük su projesi var, Sahara çölünün ortasında derin kuyulardan suyu çekiyorlar bin kilometre kuzeye, sahile doğru geliyor, biz bir parçasını yapıyoruz. 200 milyon dolarlık bir işimiz kalmıştı, bırakıp geldik. Libya'yı şu anda bir kayıp, zarar olarak görmüyoruz, o kadar çok Türk müteahhit var ki orada, hükümet onun peşini bırakmaz. Bütün endişemiz orada personelimizi sağ salim Türkiye'ye getirmekti. 1600 çalışan vardı, 400'ü Libya'lı, onları memleketlerinde bıraktık, daha doğrusu onların bir kısmı şantiyeleri yağmaladı. 1.200 küsur insanı Marmaris'e getirdik, bunun 400 küsuru Türk. Diğerlerini ülkelerine gönderdik. Hiç kimsenin burnu kanamadığı için de çok mutluyuz''.

''En iyi bildiğimiz işleri yapmaya devam edeceğiz''

Erhan Öner, ''Enerjide ve yap işlet devret projelerinde bulunmamalarına'' ilişkin bir soru üzerine, ''Biz 11 sene evvel yeniden yapılandırdık holdingi. Her şeyin içindeydik, hangi sahalarda çalışacağız bunu tespit ettik. En iyi bildiğin şeyi yap, biz müteahhitliği biliyoruz onu en iyi şekilde yapmak istiyoruz. Tarım işine gönül verdik onu da en iyi şekilde yaptığımıza inanıyoruz, onda devam edeceğiz. Biz de dedik ki bu yatırım sahasına biz girmeyelim biz müteahhidiz, müteahhit olarak kalalım. Enerjide ise bu kadar oyuncunun olduğu bir yerde enerjiye girmenin ben şahsen bir manasını görmedim. Orada bazı belli olmayan kurallar var. Enerjide yüzde 100 serbest değilsiniz, biri size bazı şeyleri dikte ediyor. Onun için enerjide yatırımcı olarak girmeyi düşünmedik. Ama müteahhit olarak devam ediyoruz''.

Öner, yabancı bir mühendislik firması satın alma konusunda da, Türkiye'de böyle bir niyetleri olmadığını, dünyada da bir fırsat çıkarsa böyle bir firmayla ortaklık kurabileceklerini ya da satın alabileceklerini belirtti.

Taahhüt Grubundan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ümit Özdemir de, Hazar bölgesinde Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Ortadoğu'da Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Umman, Kuzey Afrika'da Fas ve Libya'da iş yaptıklarını, iş hacmini artırmak, önemli ve kritik projelerde çalışmak istediklerini söyledi.

Ümit Özdemir, ''Türk müteahhitlerinin kurtuluşunu da orada görüyoruz. Ölçek büyütmemiz lazım. Bizim firmalarımızın EPC dediğimiz komple büyük işleri yapması lazım, ki Tekfen'in en önemli hedefi budur. Yani küçük işler yerine çok önemli komplike işler yapmak, mühendislik, malzeme ve inşaatın beraber olduğu işler yapmak bizim en önemli hedefimiz. Gelecek 5 yıla da bu hedefi gerçekleştirmek için yöneldik'' diye konuştu.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/taseronluktan-ana-muteahhitlige-gecmemiz-lazim_87098.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!