Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TAV, Libya'da Uzay Üssü Gibi Havalimanı Yapacak

Libya'nın başkentinde Tripoli Uluslararası Havalimanı'nın inşaat ihalesine Brezilyalı Odebrecht ve Lübnanlı CCC şirketleriyle birlikte katılan TAV İnşaat, 3 milyar dolara mal olacak projenin yapım ihalesini kazandı.

Milliyet Gazetesi






Libya'nın başkentinde Tripoli Uluslararası Havalimanı'nın inşaat ihalesine Brezilyalı Odebrecht ve Lübnanlı CCC şirketleriyle birlikte katılan TAV İnşaat, 3 milyar dolara mal olacak projenin yapım ihalesini kazandı.

TAV İnşaat Genel Müdürü Aylin Selen, TAV İnşaatı uluslararası platformda dünyanın aranan inşaat şirketleri arasında konumlamayı başardıklarını belirterek, "Bir Türk firması olarak hedeflerimiz doğrultusunda uzun süredir takibimizde olan böylesi büyük bir projeye daha imza atmaktan hem kendi adımıza hem de ülkemiz adına gurur duyuyoruz" dedi.

Aylin Selen

Selen, 4 yıl gibi kısa bir sürede 4 milyar dolarlık projeye imza attıklarını, özellikle Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki projelerde gösterdikleri yüksek performans sayesinde sektörde aranan bir şirket haline geldiklerini kaydetti. TAV'ın yurtdışında Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Gürcistan, Katar ve Tunus'ta faaliyetleri bulunuyor.

Kaddafi duyurdu
TAV tarafından yapılan açıklamada, Libya lideri Albay Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfulislam Kaddafi'nin, ihalenin TAV İnşaat-Odebrecht-CCC ortaklığına verildiğini resmen duyurduğu belirtildi. Gelecek ay yapımına başlanacak proje kapsamında toplam 350 bin metrekare alana sahip terminal binasıyla bölgenin en modern havalimanı inşa edilecek. 20 milyon yolcu kapasiteli Tripoli Uluslararası Havalimanı Yolcu Terminali'nin otoparkı ise 4 bin 400 araç kapasiteli olacak.

Aynı anda 100 uçağa hizmet verecek şekilde Fransız ADP tarafından tasarımı yapılan projenin toplam inşaat süresi 24 ay olarak planlandı. TAV İnşaat'ın ihaleyi birlikte kazandığı ortaklarından Brezilyalı Odebrecht ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Miami Havalimanı'nı yapımı ile tanınıyor. Lübnanlı CCC ise Lübnan'ın başkenti Beyrut Uluslararası Havalimanı'nı inşa etmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tav-libyada-uzay-ussu-gibi-havalimani-yapacak_56030.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!