Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TCCD, 15 Lojistik Köy Kurup Onbinlerce Kişiye İş Verecek

Türkiye, 60 milyar dolarlık lojistik potansiyelini harekete geçirmek için lojistik merkez kurma çalışmalarını hızlandırıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 15 bölgede lojistik köyler kurarak hem üretim yapanların pazara ulaşımını hem de Türkiye'nin doğusu ile batısı arasında yük köprüsü olmasını sağlayacak.

Sabah Gazetesi
TCCD, 15 Lojistik Köy Kurup Onbinlerce Kişiye İş Verecek

Türkiye, 60 milyar dolarlık lojistik potansiyelini harekete geçirmek için lojistik merkez kurma çalışmalarını hızlandırıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 15 bölgede lojistik köyler kurarak hem üretim yapanların pazara ulaşımını hem de Türkiye'nin doğusu ile batısı arasında yük köprüsü olmasını sağlayacak. Lojistik köyler, inşasından içindeki tesislerin donanımına, yol yapımından bulunduğu bölgeye yaratacağı katma değere kadar birçok açıdan ekonomiye hareket getirecek. Lojistik merkezleri, lojistik ve taşımacılık şirketleri ile ilgili resmi kurumların içinde yer aldığı, her türlü ulaştırma moduna etkin bağlantıları olan, depolama, bakım-onarım, yükleme-boşaltma, tartı, yükleri bölme, birleştirme, paketleme gibi faaliyetlerin gerçekleştirildiği alanlar. Bu merkezler, taşıma modları arasında düşük maliyetli, hızlı, güvenli, aktarma alan ve donanımlarına sahip olmalarıyla da cazip görülüyor. Hazırlanan ulusal stratejiye göre Türkiye'nin lojistik üs olması planlanıyor.

Şanslı şehir ve ilçeler

Bu mastır plan kapsamında TCDD farklı ölçeklerde 15 noktada lojistik merkez kurulacak. Bu merkezler; Hadımköy (İstanbul), Muallimköy (İstanbul), Menderes (İzmir), Çandarlı (İzmir), Köseköy (İzmit), Gelemen (Samsun), Hasanbey (Eskişehir), Boğazköprü (Kayseri), Gökköy (Balıkesir), Yenice (Mersin), Uşak, Palandöken (Erzurum), Kayacık (Konya), Kaklık (Denizli) ve Bozüyük (Bilecik) olarak sıralanıyor. Bu lojistik merkezlerin Türk lojistik sektörüne yıllık yaklaşık 10 milyon ton ilave taşıma imkânı doğuracağı belirtiliyor. Bu merkezlerle karayolu-demiryolu entegrasyonu sağlanacak. Demiryolu aktarma, stok ve manevra alanlarının TCDD tarafından, antrepo ve diğer lojistik alanların ise özel sektör tarafından yapılması planlanıyor.

3 milyar $'lık yatırım

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve ekibi tarafından hazırlanan dev projelerin toplam tutarı 3 milyar dolara ulaşıyor. Kurulacak köylerde gümrüksüz depolar, sebze ve meyve hali, konaklama tesisleri, lojistik şirket ofisleri, banka şubeleri ve hastaneler bulunacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tccd-15-lojistik-koy-kurup-onbinlerce-kisiye-is-verecek_81529.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!