Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TCDD, Bakanlık’tan 661 Trilyon İstiyor

TCDD, Ulaştırma Bakanlığı’nın, kendi mülkiyetinde olan demiryolu ağının bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını yapmamasından şikayetçi oldu. YDK r

Hürriyet



b>TCDD, Ulaştırma Bakanlığı’nın, kendi mülkiyetinde olan demiryolu ağının bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını yapmamasından şikayetçi oldu. YDK raporlarına yansıyan bu soruna göre, TCDD bu nedenle Ulaştırma Bakanlığı’ndan 661 trilyon alacaklı durumda bulunuyor.

Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu’nun, TCDD raporuna göre, demiryollarının mülkiyeti devlete ait olduğu için yol-bakım-onarım-yenileme işlerinin de devletçe yapılması gerekiyor. İşletmeci pozisyonundaki TCDD, bu işleri ancak kaynağı belirtilmek koşuluyla yapabiliyor. Raporda, bu duruma rağmen, TCDD’nin yol bakım onarım giderleri Ulaştırma Bakanlığı tarafından karşılanmadı. TCDD, bu nedenle 661 trilyon lira zarara girdi.

Raporda, demiryollarının bakım ve onarımlarının, büyük bir finansman darboğazı içerisinde olan TCDD tarafından yüklenilmesinin kurumun,‘işletme görevini’ yeterince yapamamasına neden olduğu bildirildi.

YDK raporunda, ‘Nitekim uzun yıllardan beri gereği kadar yol yenilemesi yapılmadığından, zamanında ve yeteri kadar bakım ve onarım yapılmadığından eskimiş demiryolları bakım ve onarım masrafları büyük boyutlara ulaşmakta, karayolları ve havayolları ile rekabet etmek durumunda olan TCDD’nin zararları daha da artmaktadır’ denildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tcdd-bakanliktan-661-trilyon-istiyor_10547.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!