Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Teba Yeni Yılda Tekrar Üretime Başlamayı Planlıyor

Teba Şirketler Grubu Başkanı Teoman Baygan, grubun 100 milyon euroyu bulan borçları nedeniyle içine düştüğü sıkıntıdan kurtulacağını söyledi. B

Dünya



b>Teba Şirketler Grubu Başkanı Teoman Baygan, grubun 100 milyon euroyu bulan borçları nedeniyle içine düştüğü sıkıntıdan kurtulacağını söyledi. Bu konuda A ve B planları olduğunu ifade eden Baygan, ya stratejik ortaklar alarak ya da borçlu oldukları 4 büyük bankanın desteği ile Teba'yı yaşatacaklarını söyledi.

Teba Şirketler Grubu Başkanı Teoman Baygan, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın Aralık ayı Meclis Toplantısı'na katılarak Egeli sanayicilere sahibi olduğu Teba Grubu'nun son durumu hakkında bilgi verdi. Baygan, yaptığı konuşmada, şirketlerin içinde bulunduğu finansal sıkıntıları aşmak amacıyla, bir dizi çalışma yaptıklarını anlattı. Bu kapsamda iki plan yaptıklarını belirten Baygan, ya fabrikaları stratejik ortaklarla paylaşılacaklarını ya da bankaların desteğiyle markalarını tekrar ayağa kaldıracaklarını bildirdi.

Hem yurt içinden hem de yurt dışından ortaklık için önemli firmaların Teba ile ilgilendiğini belirten Baygan, "Beyaz eşya fabrikamızla sadece Arçelik ilgilenmiyor. Yurtdışından De Longhi, Candy, Electrolux ve bir Çin markası da ilgileniyor. Her hafta bir firmayla görüşüyorum. Klima için de İsrailli Elco ve ABD'li York firmasıyla temas halindeyiz" diye konuştu.

Baygan, B planında ise Teba'yı kendi başına ayağa kaldırmanın yollarını aradıklarını ifade etti. Geçmişte 250 milyon dolarlık hacme sahip olan Teba'nın bu değerinin 150 milyon Euro'ya düştüğünü ve 100 milyon euro borcu bulunduğunu kaydeden Baygan, kredilerin yüzde 85'ini veren 4 büyük bankayla sürekli görüşme içinde olduklarını ifade etti.

Yapı ve Kredi, Kuveyt Türk, West LB ve İslam Kalkınma Bankaları'nın, Teba'ya iki yıl zaman verdiğini bildiren Baygan, ''2 sene ödemesiz, 10 seneye yayılan bir program üzerinde görüşüyoruz. Faktoring şirketlerine olan borçların 2006 yılı sonuna kadar ödenmesi için de program hazırladık" dedi.

Baygan, müşteriler arasında yer alan ABD'li Avanti şirketinin kendilerinden ürün beklediğini de ifade etti. Müşterilerden ön ödeme yapmaları ve teslimat sonrası ödeme yapmaları ile ilgili destek gördüklerini dile getiren Baygan, "Teba treninin kalkması için Ocakta iki fabrikayı devreye sokacağız. Müşterilerden 14 milyon euroluk talep var. Bizim maksimum 8 milyon euroluk talebi karşılama kapasitemiz vardı. Ancak şu anda kadrolarımız küçüldüğü için tekrar çalışmaya başlayınca 3 milyon Euro'luk üretim yapabiliriz. 2005'in ilk yarısında da 5 milyon euro üretim hedefliyoruz" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/teba-yeni-yilda-tekrar-uretime-baslamayi-planliyor_22035.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!