Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tek Başına 2 Bin Ada Sattı

40 yılda dünya çapında 2 bini aşkın ada satan Farhad Vladi, aralarında Julia Roberts, Mel Gibson gibi ünlülerin de olduğu onlarca Hollywood yıldızını Mago, Fiji ve Bahamalar'da ada sahibi yaptı.

Sabah Gazetesi
Tek Başına 2 Bin Ada Sattı

Alman yatırımcı Farhad Vladi, günümüzün modern Robinson Crusoe'su olmak isteyen zenginlere okyanustan yer satıyor. 40 yılda dünya çapında 2 binden fazla ada satan 65 yaşındaki Vladi, üniversitede ekonomi okuduğu yıllarda gazetede bir kişinin 5 bin marka ada satın aldığını okuyunca tüm hayatı değişti. Verdiği "Ada Arıyorum" ilanıyla ilk adasını satın alan girişimci, bugün dünyanın en tanınmış "özel ada emlakçısı''. Hamburg kentindeki "Vladi Private Islands" adlı emlak şirketinin sahibi olan Vladi, Seyşeller, Maldivler, Bahama ve Polinezya gibi yerlerde bulunan adalarından yılda ortalama 30 adet sattığını belirtiyor. Bugüne kadar sattığı en pahalı adanın 12 milyon dolar, en ucuzunun ise bin 500 dolar olduğunu söyleyen Vladi, günlüğü ortalama 37 bin dolara kiralık ada hizmeti de veriyor. Satılık adaların pek çoğu yanında görkemli malikâneler ve özel plajlarla birlikte sahibine veriliyor.

Herkesin ada sahibi olmak için uygun olmadığını söyleyen Vladi, "Bir ada satın almadan önce gerçekten de bir doğa insanı olup olmadığınızı bilmeniz gerekir. Yani, adadaki sakinlikten zevk alan, çevreye duyarlı ya da en azından elektrik kesildiğinde dert etmeyecek kişiler olmak lazım" diyerek görüşlerini dile getiriyor. Bununla birlikte artık özel adalarda su, elektrik, telefon vb. sıkıntılar yaşanmıyor. Güneş enerjisinden en üst seviyede faydalanan yapıların inşa edildiği ve teknolojik sıkıntıların neredeyse hiç yaşanmadığı adalar medeniyetten uzaklaşmak isteyenlere hem konforu hem de sakinliği aynı anda yaşatıyor.

Ünlülerin takıntısı

Ada satın almanın pek çok kişide takıntı haline geldiğini belirten Vladi, "Adalar canlıdır ve ruhları vardır. Onu hayatınızın sonuna kadar elinizde tutmak istersiniz'' diyor. Ne kadar kârlı bir iş yaptığının farkında olduğunu belirten ünlü işadamı, "Karayipler'de 1979'da 200 bin dolara alabileceğiniz bir adanın bugünkü değeri 65 milyon dolarlara kadar çıkabiliyor" diyerek piyasada artan fiyatlara da dikkat çekiyor. Müşterileri arasında Johnny Depp, Nicolas Cage, Mel Gibson, Leonardo Dicaprio ve David Copperfield gibi ünlü isimlerin de bulunduğu Vladi, Yunanistan'ın kriz nedeniyle satılığa çıkardığı adalardan birine 45 milyon euro teklif vermişti.

Kime, hangi adayı sattı?

* Mel Gibson: Mago adası
* Nicholas Cage: Jaunted adası
* Johnny Depp: Pondy Cay adası
* Julia Roberts: Bahamalar
* Robin Williams: Pender Harbour
* Marlon Brando: Tetiaroa adası
* David Copperfield: Musha Cay

ETİKETLER: gayrimenkul
http://www.yapi.com.tr/haberler/tek-basina-2-bin-ada-satti_81672.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!