Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tekfen’den Hazar’a Dev Platform

Tekfen’den Hazar’a Dev Platform

NTV-MSNBC



ekfen Holding Grup Başkanı Erhan Öner, Hazar’da Azerbaycan’a ait petrol yataklarında kullanılacak “kompresör ve su enjeksiyon platformu’nun imalat ve montajının tamamlandığını açıkladı.

Tekfen Holding, Hazar’da Azerbaycan’a ait petrol yataklarında kullanılacak ‘kompresör ve su enjeksiyon platformu’nün imalat ve montajını tamamladı. Tekfen Holding Grup Başkanı Erhan Öner, “Bu proje bizim için gurur verici, çünkü Türk müteahhitlerin ilk kez yaptığı bir iş” dedi. Platformun tamamlanması nedeniyle düzenlenen törene, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de katıldı.

Erhan Öner, tören sırasında yaptığı açıklamada, Tekfen, Azfen ve İngiliz şirketi AMEG’in oluşturduğu ATA konsorsiyumu tarafından inşa edilen platformun, Haziran sonunda denize indirilerek yerleştirileceğini, konsorsiyum olarak yakın zamanda ikinci platformun inşasına başlayacaklarını kaydetti. Öner, “Tüm parçalar Türkiye’de, çelik konstrüksiyon ağırlıklı olarak Ceyhan’daki fabrikamızda yapılıyor, TIR’larla taşınıyor. Hem Türkiye hem de Azerbaycan için güzel bir işbirliği” dedi.

Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR Başkanı Natıg Aliyev de platformun toplam 700 milyon dolara mal olduğunu, inşaat işinde çoğu Azerbaycan vatandaşı 2 bin civarında işçinin görev aldığını söyledi. Üretim ve yararlılık açısından dünyada tek olduğu ifade edilen platform Bakü’nün güneydoğusunda, yaklaşık 90 kilometre uzaklıkta yerleştirilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tekfenden-hazara-dev-platform_28887.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!