Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Termik Santrallar Ödeneğe Takıldı

Çanakkale ve Kahramanmaraş'ta yöre sakinlerinin büyük tepkilerine rağmen kurulan termik santraller ödenek engeline takıldı. Çanakkale'nin Ça

Akşam



b>Çanakkale ve Kahramanmaraş'ta yöre sakinlerinin büyük tepkilerine rağmen kurulan termik santraller ödenek engeline takıldı.

Çanakkale'nin Çan İlçesi'ne bağlı Kulfal ve Yaya köyleri arasındaki bin 600 dönüm arazi üzerine kurulan 2x160 megawat gücündeki termik santralin, Kahramanmaraş'taki Afşin-Elbistan Santrali ile birlikte ödenek beklediği açıklandı. Halen yüzde 75'i tamamlanan Çan ve Afşin santrallerindeki çalışmaların, yeterli ödenek sağlanamaması halinde bitiş safhasında duracağı bildirildi.

Kaynak aktarımı şart

Türkiye'nin mevcut enerji üretimine yıllık 10 milyar kwh'lik yeni bir güç katacağı söylenen her iki santralin bitirilmesi için gerekli kaynağın aktarılmasının ülkenin enerji ihtiyacını karşılamak için şart olduğu ifade edildi. Türkiye'de ilk kez akışkan yataklı sistemle inşa edilen Çan Termik Santrali'nin saatte 80 ton kireç taşı, 160 ton kömür yakacağı öğrenildi. 378 milyon dolara mal olması beklenen santrali inşa eden Alstom-Teknotes ortaklığının uzun süredir ödenek alamadığı da öğrenildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/termik-santrallar-odenege-takildi_3900.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!