Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tesisatçıların Rekabeti Üşüttü

Doğalgazda daire ve apartman için farklı tesisatçı seçen aboneler mağdur oluyor Bina işini alıp, daire tesisatını alamayan bazı tesisatçılar, biler

Sabah



b>Doğalgazda daire ve apartman için farklı tesisatçı seçen aboneler mağdur oluyor Bina işini alıp, daire tesisatını alamayan bazı tesisatçılar, bilerek işi geciktiriyor.

İGDAŞ'IN doğalgaz tesisatı kurmak için yetki verdiği tesisatçı firmalar arasındaki rekabet, tüketiciyi mağdur etti. Apartman ve daire tesisat döşemesi için aynı firmayı tercih edebildiği gibi iki farklı firmayı da tercih edebilen tüketiciler, sırf bu nedenle pek çok hizmeti gecikmeli olarak aldılar. Sorunu gündeme getiren Tüketici Hakları Merkezi, aynı binanın iç tesisat döşemesini alan, fakat daire içi tesisat işlerini alamayan firmaların, tüketicinin kolon projesini(ortak gaz hattı) onaylatma, kolon gazının açılması için randevu alma ve kolon gazını açma gibi yetki alanındaki işlemleri geciktirerek doğalgaz kullanmasına ya da gecikmeli kullanmasına neden olduğu açıklamasını yaptı. Dernek, İgdaş Genel Müdürlüğü'ne iletilmek üzere bir dilekçe örneği yayınlayarak, tüketicilerin, bu dilekçeyle kendilerini mağdur eden tesisatçıların yetkisinin iptalini isteyebileceğini duyurdu.

104 YETKİ İPTAL EDİLDİ
Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz İGDAŞ İç Tesisat Müdürü Burhan Özcan, İstanbul'da 650 yetkili firma olduğunu, asıl sorunu, yetkili olmayan ve 'çantacı' diye tanımlanan yetkisiz firmalarla muhatap olan müşterileriyaşadığını söyledi. Özcan, "Bize yetki için başvuran firmada çalışacak olan usta ve mühendisler dahil tüm çalışanlar araştırılıyor. 2003 yılında 104 firma, mühendis ve ustaya ceza verdik. Yeni Doğalgaz Yasası gereği 2004 yılından itibaren yetkili firmalara verilen cezalar çok ağırlaştı, en düşüğü 600 milyar liradan başlıyor. Ayrıca bütün firmalara her yapılan iş için sözleşme zorunluluğu getirildi. Abonelere özellikle belirtmek istiyorum, mutlaka yetki belgesi istesinler" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tesisatcilarin-rekabeti-usuttu_9029.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!