Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TESK'ten İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi Hatırlatması

TESK Genel Başkanı Palandöken, 50’den az çalışanı olan, tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinin 30 Haziran 2013’ten itibaren iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personeli görevlendirmek zorunda olduğunu anımsattı.

yapi.com.tr / AA
TESK'ten İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi Hatırlatması

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, işyerlerinde risk değerlendirmesinin yapılmasının zorunlu olduğunu belirterek, 50’den az çalışanı olan, tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinin 30 Haziran 2013’ten itibaren, 50’den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinin de 30 Haziran 2014’ten itibaren, iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personeli görevlendirmek zorunda olduklarını kaydetti.

Esnaf ve sanatkarların belirlenen tarihlere kadar risk değerlendirmelerini kendileri yapabileceklerine dikkati çeken Palandöken, “Yoksa iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekiminden hizmet alacak. Ayrıca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca 10’dan az çalışanı olan çok tehlikeli ve tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerine destek olunacak. Esnaf ve sanatkarımızın büyük çoğunluğunu oluşturan 10’dan az çalışanı olan az tehlikeli işyerlerine de çok tehlikeli ve tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri gibi yetkililerimiz gerekli desteği vermeli” dedi.

“Günlük 147 iş kazası oluyor”

Çalışanlara iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim verilmesi gerektiğinin altını çizen Palandöken, her gün ortalama 147 iş kazası olan Türkiye’de, yılda bin 500 civarında vatandaşın iş kazalarında kaybedildiğini, bu nedenle işyerlerinde gerekli önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti. Palandöken, yangınla mücadele ve ilk yardım konularında eğitim verilmesini ve alınacak önlemleri hızla tamamlanmasını istedi.

“Belli aralıklarla tekrarlanacak”

Risk değerlendirmesi az tehlikeli işyerlerinde 6 yılda bir, tehlikeli işyerlerinde 4 yılda bir, çok tehlikeli işyerlerinde ise 2 yılda bir yenileneceğini anımsatan Palandöken, şunları kaydetti:

“İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan İSG-KATİP sistemine de giriş yapılması gerekmektedir. Eğer desteklerden yararlanıyorsak kayıt dışılıktan uzak duracaksınız. Sigortasız personel çalıştırdığı tespit edilen işyerlerinden, yapılan destek yasal faizi ile birlikte geri alınacak. Bu işyerleri destekten üç yıl süreyle men edilecek”.

http://www.yapi.com.tr/haberler/teskten-is-guvenligi-uzmani-ve-isyeri-hekimi-hatirlatmasi_109098.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!