Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tiflis Havaalanı’nı Çelebi İşletecek

Tiflis Havaalanı’nı Çelebi İşletecek

NTV-MSNBC
Tiflis Havaalanı’nı Çelebi İşletecek

b>Çelebi Holding, Gürcistan’ın başkenti Tiflis’teki Uluslararası Havaalanı ihalesiyle, bir yurtdışı havaalanının işletme ve inşaatını bir arada üstlenen ilk Türk şirketi oldu. Tiflis Havaalanı’na toplam 62 milyon dolarlık yatırım yapılacak.

Çelebi Holding, Gürcistan Uluslararası Tiflis Havaalanı’nın inşaat ve işletme ihalesini kazandı. Korsorsiyum lideri Çelebi, bir yurtdışı havaalanının hem inşaat hem de işletmesini üstlenen ilk Türk şirketi oldu. Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Can Çelebioğlu, basın toplantısında, “Sadece Çelebi için değil, ülkemiz açısından da büyük bir başarı olarak nitelendirebileceğimiz bu ihaleyle, yurtdışında bir havaalanının sadece inşaatını değil, kule ve seyrüsefer hariç bütün işletmesini de alan ilk Türk şirketi ünvanına sahip olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

Çelebioğlu, yurt dışında ihale kazanan ve asıl işleri inşaat olan Türk şirketlerinden farklı olarak Tiflis ihalesinin Çelebi’ye işletmecilik ve havaalanları operasyonlarındaki birikimi dolayısıyla verildiğini ve bunun tarihi bir gelişme olduğunu vurguladı.
Tiflis havaalanının inşaat ve işletmesinin Çelebi Holding, sektör ve Türkiye için bir ilk adım olduğunu dile getiren Can Çelebioğlu, “Çelebi Grubu olarak bu ilk adımın arkasını getirme konusunda tüm gücümüzü seferber etme sözü veriyoruz” dedi.

İNŞAAT BİR YIL SÜRECEK
Çelebi Holding dışında Almanya’dan TACOM, Türkiye’den TAV’ın yarıştığı Tiflis Uluslararası Havaalanı ihalesinin, Yap-İşlet-Devret modeli uygulanan inşaatı yaklaşık bir yıl sürecek. İhaleyi kazanan Çelebi Holding liderliğindeki konsorsiyumda Amerikan A & J ve Belçika merkezli GTS firmaları da yer alıyor. Çelebi Holding’in, işletmeci ortak olarak katıldığı ihalede, A&J ve GTS şirketleri inşaat sorumluluğu ve güvenlik ekipmanlarının tedarik sorumluluğunu üstlenecek. Tiflis Havaalanı’na toplam 62 milyon dolarlık yatırım yapılacak.

2 BİN YOLCUYA HİZMET
Temeli 24 Mayıs’ta atılacak olan ve 2006 yazından önce işletmeye açılması planlanan Tiflis havaalanının yeni üniteleri, toplam 30 bin metrekare kapalı alan, 40 bin metrekarelik apron, mevcut pistin uluslararası standartlara kavuşturulması ve taksi yollarının inşası, 24 yeni check-in kontuarı, 4 yolcu köprüsü ve bagaj güvenlik sistemlerinden oluşacak. Bu ünitelerle Uluslararası Tiflis Havaalanı saatte 2 bin yolcuya hizmet vermeyi sağlayacak kapasiteye ulaşmış olacak.
Bu proje, konsorsiyum lideri Çelebi Holding’e, havalimanının, 10.5 yıl boyunca, kule ve seyrüsefer hariç, bütün işletme hakkını sağladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tiflis-havaalanini-celebi-isletecek_27115.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!