Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TMMOB'a Bağlı Odalardan Çevre Mühendisleri Odasına Destek

TMMOB'a bağlı Mühendis, Mimar odaları ile Şehir Plancıları Odası, ETİ Gümüş AŞ'nin Çevre Mühendisleri Odası'na açtığı dava ile ilgili olarak, Çevre Mühendisleri Odası ile dayanışma içinde olduklarını bildirdi.

yapi.com.tr / AA
TMMOB'a Bağlı Odalardan Çevre Mühendisleri Odasına Destek

TMMOB'a bağlı Mühendis, Mimar odaları ile Şehir Plancıları Odası, ETİ Gümüş AŞ'nin Çevre Mühendisleri Odası'na açtığı dava ile ilgili olarak, Çevre Mühendisleri Odası ile dayanışma içinde olduklarını bildirdi.

TMMOB'den yapılan yazılı açıklamada, Eti Gümüş AŞ'nin Kütahya'daki Gümüş İşleme Tesisi'nin atık havuzunda yaşanan kısmi yıkılmadan kaynaklı siyanür sızıntısı üzerine Çevre Mühendisleri Odası'nın (ÇMO) mesleki kamusal-toplumsal sorumlulukları gereği bilimsel-teknik çerçevede kamuoyuna bilgilendirme amaçlı açıklamalar yaptığı hatırlatıldı. Bu açıklamalardan rahatsızlık duyan Yıldızlar Holding'e bağlı ETİ Gümüş AŞ'nin, ÇMO'nun basın açıklamalarının dava sonuna kadar durdurulması ve 30 bin liralık tazminat istemiyle bir dava açtığı ifade edildi.

Açılan davanın, başta Çevre Mühendisleri Odası olmak üzere, kamu yararını ve halk sağlığını zedeleyen faaliyetler ile ilgili olarak meslek kuruluşları ve demokratik kitle örgütlerince yapılan basın açıklamalarını engellemeye yönelik olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bu dava ne mesleki kamusal-toplumsal sorumluluklarını yerine getiren Çevre Mühendisleri Odamız ve diğer odalarımıza ne de üst birliğimiz olan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne açılan ne ilk davadır ne de sonuncusu olacaktır. Böyle onlarca, yüzlerce dava bulunmakta ancak bizlerin bilimsel mesleki gerçekler ışığında faaliyet yürüttüğümüz eylem ve etkinliklerimiz mahkeme kararlarıyla da teyit edilmektedir. Bilinmelidir ki TMMOB ve bağlı odaları için mesleki bilimsel doğrular ile kamu ve halk sağlığı esastır. Sanayi, çalışma yaşamı, işçi sağlığı ve iş güvenliği, yapı denetimi, imar, tarım, gıda, madencilik, orman, su kaynakları, enerji, çevre, kentleşme gibi alanlar ile ilgili faaliyet ve açıklamalarımızdaki temel yaklaşım budur. Yine bilinmelidir ki, odalarımızın ve TMMOB'nin ülke, kamu ve toplum zararına yol açan uygulamalara yönelik kamuoyunu bilgilendirme sorumlulukları engellenemeyecek, durdurulamayacaktır.''

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/tmmoba-bagli-odalardan-cevre-muhendisleri-odasina-destek_88263.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!