Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ, 46 İlde 19 Bin Konutu Satışa Çıkardı

TOKİ, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 46 ilde yapımını tamamladığı 19 bin 307 konut ile 333 işyerini satışa çıkardı. TOKİ'den yapılan yazılı açıklamada, "2009'da Kendi Evinize Taşının" kampanyası başlatan Toplu Konut İdaresi Başkanlığının çekilişsiz kurasız, başvuru önceliğine göre ev sahibi olmak isteyenler için uygun ödeme

Referans Gazetesi
TOKİ, 46 İlde 19 Bin Konutu Satışa Çıkardı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 46 ilde yapımını tamamladığı 19 bin 307 konut ile 333 işyerini satışa çıkardı. TOKİ'den yapılan yazılı açıklamada, "2009'da Kendi Evinize Taşının" kampanyası başlatan Toplu Konut İdaresi Başkanlığının çekilişsiz kurasız, başvuru önceliğine göre ev sahibi olmak isteyenler için uygun ödeme koşullarındaki konutları satışa sunduğu kaydedildi.

Kampanya kapsamında satın almak istediği evin yüzde 10'unu peşinat olarak yatıran vatandaşlar 120 ay taksitle ev sahibi olacak. Satış sonrası vatandaşın aldığı evin taksitlerini rahatlıkla ödemesi için fiyatlara faiz uygulamayan TOKİ, Toptan Eşya Fiyat Endeksi (TEFE), Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve memur maaş artışından en düşük olanı dikkate alarak fiyat artışı yapacak.

Son 6 yılda 250 bin aileyi sıcak bir yuvaya kavuşturan TOKİ, çevre düzenlemesi, okulu, camisi, sağlık ocağı, parkları ve oyun alanları bulunan 19 bin 307 konutu uygu şartlarda satışa çıkardı. Söz konusu kampanya çerçevesinde TOKİ'nin İstanbul-Halkalı, Ankara-Yenimahalle, Mamak, Turkuaz Vadisi, Elmadağ, Ayaş, Güdül, Polatlı ile İzmir Buca, Uzundere, Tire ve Torbalı konutlarıyla birlikte Adana, Adapazarı, Afyonkarahisar, Ağrı, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bitlis, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kilis, Konya Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Niğde, Ordu, Osmaniye, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Uşak ve Yalova'da yaptırdığı konutlardan almak isteyenler, yetkili banka şubeleri ve belediyelere başvurabilecekler.

Bursa, Karaman ve Uşak'ta alt gelir grubu konutları

Alt gelir grubu için üretilen Bursa-Orhangazi konutlarında başvurular 4-24 Şubat tarihleri arasında, Orhangazi Belediyesine yapılacak. Orhangazi konutları için 3 Mart 2009'da kura çekilecek. Karaman-Kurbağı konutlarından almak isteyenler 18 Şubat'a kadar Karaman Belediyesine başvuru yapabilecek. Kurbağı konutları için 6 Mart'ta kura çekilecek. Uşak-Merkez konutları için ise Uşak Belediyesine yapılacak başvurular 24 Şubat'ta sona erecek. Uşak konutları için ise 16 Mart'ta kura çekilecek. Diğer illerde ise satışlar Ziraat ve Halk bankaları aracılığıyla devam ediyor.

Satılacak konutların fiyatları, konumu, iç ve dış görünümü ve taksitleri hakkında detaylı bilgi edinmek isteyenler, TOKİ'nin www.toki.gov.tr internet adresinden ya da (0 312) 565 20 65 numaralı telefonundan doğrudan bilgi alabilecekler.

http://www.yapi.com.tr/haberler/toki-46-ilde-19-bin-konutu-satisa-cikardi_66370.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!