Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ'den Lüks Konut Satışı İçin Ucuz Kredi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), konut kredilerinin faizinin artması ve piyasadaki gelişmeler nedeniyle durma noktasına gelen lüks konutların satışını hızlandırmak için yeni bir formül geliştirdi. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, böylece vatandaşı, bankadan daha düşük faizle kredilendirmiş olacaklarını söyledi.

Radikal Gazetesi



oplu Konut İdaresi (TOKİ), konut kredilerinin faizinin artması ve piyasadaki gelişmeler nedeniyle durma noktasına gelen lüks konutların satışını hızlandırmak için yeni bir formül geliştirdi. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, böylece vatandaşı, bankadan daha düşük faizle kredilendirmiş olacaklarını söyledi.

Projelerdeki satışların hemen hemen durduğunu belirten Bayraktar, proje müteahhitleriyle görüşerek soruna çözüm aradıklarını dile getirdi. Müteahhitlere, kârdan feragat ederek, satış vadelerini uzatmalarını önerdiklerini kaydeden Bayraktar şu bilgiyi verdi:

Vade beş yıla çekilecek

"Buna göre, halen 1-2 yıl civarında olan bu projelerdeki vadeyi beş yıla çekeceğiz. Vatandaş, elindeki parayı yüzde 20-30 peşinata yatıracak. Sonra beş yıl vadeli konutu alacak. Aylık yüzde 1.2-1.5 faiz uygulanacak. Böylece bankadan daha düşük faizle kredilendirme olacak. TOKİ, vatandaşa ve müteahhide garantör olacak. Müteahhit konutları zamanında bitirecek. Bankalar aylık yüzde 2 faizle kredi kullandırıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tokiden-luks-konut-satisi-icin-ucuz-kredi_47517.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!