Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ’nin, Kazım Karabekir Belediyesi Sınırlarında Yapacağı Toplu Konutlar Askıya Alındı

Erzurum Kazım Karabekir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gecekonduların toplu konuta dönüşmesi kapsamında yaptırılacak 2 bin 600 konut, halkın karşı çıkması sonucu askıya alındı.

Zaman



rzurum Kazım Karabekir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gecekonduların toplu konuta dönüşmesi kapsamında yaptırılacak 2 bin 600 konut, halkın karşı çıkması sonucu askıya alındı.

Kazım Krabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin yaptığı basın toplantısında, TOKİ ile anlaşarak beldeyi, çağdaş bir görünüme kavuşturmayı istediklerini ancak, politik sıkıntılardan dolayı işi askıya almak zorunda kaldıklarını söyledi. Başkan Şahin, Türkiye’de bir ilke imza atarak TOKİ ile büyük tartışmalar sonunda kendi yerleşim yerleri içerisinde ihalesini belediyenin yapacağı bir toplu konut anlaşmasına vardıklarını belirterek, “Biz buraları gecekondu görünümünden çıkararak halkımızın daha rahat ve ferah evlerde oturmasını istedik. Ama ilk önce bize minnet duyarak teşekkür eden ev sahipleri, ne olduysa bir zaman sonra bize gelerek bu işten vazgeçmemizi istediler. Ben buna bir anlam veremedim. Ancak bu işin içinde siyasi mülahazalar olduğunu sezdim.” dedi. Yapmayı planladıkları toplu konutların Şehitler Mahallesi üzerinde olduğunu söyleyen Şahin, evlerin tahmini rakam olarak 35 bin YTL’ye mal olacağını ve buraların parasının alımında ise hak sahiplerinin kendi evlerinin ve arsalarının değerinin peşin para olarak hesaplanacağını, kalanını ise uzun vadeli taksitler şeklinde almayı planladıklarını vurguladı. Gecekondu meselesinin yılllardır el vurulmamış sorun olduğunun altını çizen Şahin, “Nasıl ki biz bu soruna el attık ve çözümde önemli mesafe katettik, o zaman bazı çevreler hemen devreye girerek halkın kafasını çeldi. İlk önce bize destek veren halkımız daha sonra boynunu bükerek, ‘Ne olur bizim evlerimize el vurmayın’ diye bize geldi. Bizde her şeyin gönül rızasıyla olması gerektiğine inandığımız için bu işi şimdilik askıya aldık.”dedi.

Yönetime geldiklerinde yapacakları işleri kısa, orta ve uzun vadeli olarak sıraladıklarını ifade eden Şahin, kurdukları Ak Masa şubeleri ve Danışma Meclisleri ile halkın hizmetinde olduklarını vurguladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tokinin-kazim-karabekir-belediyesi-sinirlarinda-yapacagi-toplu-konutlar-askiya-alindi_30114.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!