Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ’ye 2 Trilyonluk Reklam İzni

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), kamu kuruluşlarına uygulanan reklam harcaması yasağını Başbakan Erdoğan’ın özel izniyle aştı. TOKİ, 1.8 trilyon

NTV-MSNBC



b>Toplu Konut İdaresi (TOKİ), kamu kuruluşlarına uygulanan reklam harcaması yasağını Başbakan Erdoğan’ın özel izniyle aştı.

TOKİ, 1.8 trilyon lira bedel ile bir yıllık reklam tanıtım organizasyon işlerini Organizer Ses Efekt Reklam Organizasyon Ltd. Şirketi’ne ihale etti.

Kamu kuruluşlarının reklam harcamalarının tasarruf kapsamında olmasına karşın, Başbakan Tayyip Erdoğan’dan alınan özel izinle, Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’nin bir yıllık reklam ve organizasyon işi özel bir şirkete ihale edildi. TOKİ’nin söz konusu iş için 1.8 trilyon lira bedel ile Organizer Ses Efekt Reklam Organizasyon Ltd. Şirketi ile anlaştığı öğrenildi.
Öte yandan, TOKİ tarafından, açık arttırma ile bugün satışa sunulan Bilkent 3. etaptaki 33 konuttan 22’si, Eryaman’daki 48 konuttan 33’ü satıldı. TOKİ’nin rant projelerinin satışı konusunda anlaştığı Turyap’ın organize ettiği Bilkent’teki 33 konutun açık arttırma ile satışında 22 konut satılırken, toplam muammen bedeli 8 trilyon 33 milyar olan konutlara açık arttırmada, 8 trilyon 153 milyar lira teklif geldi.
Eryaman’da yaptırılacak 168 lüks konuttan 48’i de açık arttırma ile satışa çıkarıldı. Açık arttırmaya 41 kişi katılırken, muammen bedelleri toplamı 3 trilyon 697 milyar lira olan 33 konut, toplam 3 trilyon 931 milyar liraya satıldı.

Konut bedellerinin yüzde 35’i peşin alınacak, kalanı 72 ayda, 6 ayda bir memur maaşlarına endeksli olarak, arttırılarak ödenecek. Büyüklüğü 172.8 metrekare olan konutların muammen bedelleri 105 milyar lira ile 115 milyar lira arasında belirlenirken, açık arttırmada satışfiyatı 136 milyar liraya kadar çıktı.
Açık arttırmada AKP Adıyaman milletvekili Mahmut Göksu 108 milyar lira, TBMM KİT Komisyonu Başkanı Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün de 127 milyar liraya birer daire aldılar.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tokiye-2-trilyonluk-reklam-izni_17938.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!