Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Topbaş'tan Ünlü Mimarlara Çağrı

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul için proje üretmeye sıcak bakan Zaha Hadid, Frank Gehry gibi ünlü mimarları teşvik edeceklerini söyle

Radikal/Erkan AKTUĞ
Topbaş'tan Ünlü Mimarlara Çağrı

stanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul için proje üretmeye sıcak bakan Zaha Hadid, Frank Gehry gibi ünlü mimarları teşvik edeceklerini söyledi.

Mimarlığın duayen isimleri temmuzda İstanbul'da buluşacak. 3-10 Temmuz tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek 22. Dünya Mimarlık Kongresi, dünyanın önde gelen mimarlarını ağırlayacak. İtalya'dan Massimiliano Fuksas ve Francesco Dal Co; çağdaş mimarinin önemli figürlerinden olan Hintli Charles Correa; ABD'nin ünlü mimarları Peter Eisenman, Joseph Rykwert ve Robert Venturi; Pritzker ödüllü Irak asıllı Zaha Hadid, İsrail'den Zvi Hecker ve Moshe Safdie; Tayland'dan Sumet Jumsai, Japonya'nın en ünlü mimarları Kengo Kuma ve Fumihiko Maki, Avustralya'dan Glenn Murcutt, Rusya'dan Mikhail Piotrovsky, Yunanistan'dan Alexandros N. Tombazis, Malezya'dan Ken Yeang kongreye ana konuşmacı olarak katılacak isimler. Adı Guggenheim Bilbao'yla özdeşleşen Frank Gehry de İstanbul'a gelmesi muhtemel isimler arasında.

UIA 2005 İstanbul Organizasyon Komitesi Başkanı Süha Özkan, kongreye şu ana kadar 700'e yakın bildiri başvurusu yapıldığını söyledi. Etkinlik kapsamındaki öğrenci yarışmasına ise rekor düzeyde başvuru olduğunu anlatan Özkan "1800'ün üzerinde öğrenci projesi başvurdu. Birçoğunun grup projesi olduğu dikkate alınırsa şu anda dünyada 4 bin civarında mimarlık öğrencisinin gündeminde İstanbul var" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş da kongre için ellerinden gelen katkıyı yapmaya hazır olduklarını yineledi. "Dünyanın mimari sorunlarının İstanbul'da tartışılacağı bu toplantıyı mimar bir başkan olarak çok önemsiyorum" diyen Kadir Topbaş, ünlü mimarları İstanbul için çalışmaya teşvik edeceklerini söyledi. Daha önce İstanbul'u ziyaret eden Zaha Hadid'le görüşen Topbaş, Hadid'in böyle bir çalışmaya sıcak baktığını anlattı. Ayrıca Frank Gehry'nin de İstanbul'a bir iz bırakmak için istekli olduğu biliniyor. Topbaş, bu tür dev mimari projeler için, kamusal amaçlarla kullanılmak üzere düşündükleri üç alan olduğunu anlattı. Bunlardan biri Tepebaşı'nda TRT binasının ve eski TÜYAP sergi salonunun bulunduğu alan. Toplam 13 dönümlük bu alandaki bina yıkılacak. Burada yapılacak projenin bir tür kültür merkezi olması, içinde yanan Tepebaşı Tiyatrosu'nu da yaşatacak bir salon bulunması öngörülüyor. Topbaş, projeyi üstlenecek özel kuruluşlarla görüşmelerinin sürdüğünün altını çizdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/topbastan-unlu-mimarlara-cagri_24057.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!