Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Toplu Konut Fiyatları, Dar Gelirli Vatandaşı Evsiz Bıraktı

Eskişehir’de, uzun bir süredir gündemde olan ve bir çok dar gelirli ailenin büyük umutlar bağladığı Toplu Konut Projesi’nde hayal kırıklığı yaşandı.

Zaman
Toplu Konut Fiyatları, Dar Gelirli Vatandaşı Evsiz Bıraktı

skişehir’de, uzun bir süredir gündemde olan ve bir çok dar gelirli ailenin büyük umutlar bağladığı Toplu Konut Projesi’nde hayal kırıklığı yaşandı.

Toplu Konut İdaresi’nce (TOKİ) yapılacak olan Tepebaşı Belediyesi Sıra Evler Projesi’nde konut fiyatları yüksek tutulunca, ev sahibi olmak isteyen düşük gelirli vatandaşların sevinci yarım kaldı. Şeker Fabrikası arkasındaki 215 bin metrekare alanda yapılacak olan konutlardan 4’ü dubleks villa ve dubleks daire, 2’si de apartman dairesi olmak üzere toplam 6 tipten oluşacak. Konutların yanında otopark, okul, kreş, sosyal tesisler, basketbol sahaları, tenis kortları ve parklar olacak.

Talep olmazsa kura çekilmeyecek

A tipi dubleks villalar açık artırma usulü, diğer tüp konutlar ise kura yöntemiyle satılacak. Talebin az olması halinde, kura çekilmeyecek, başvuru sırasına göre konut seçimi yapılacak. Kura yöntemiyle satılacak dairelerden almak isteyenlerin kendileri, eşleri ve çocukları üzerine herhangi bir kayıtlı bağımsız konutların bulunmaması gerekiyor. Ayrıca Toplu Konut İdaresi’nden konut alan ve kredi kullananların başvuruları kabul edilmeyecek. A tipi dubleks villalar 72 (6 yıl) ayda, diğer konutların ise 120(10 yıl) ayda geri ödemeli olarak yapılacağı belirtildi. 21 Mart günü başvuru yapılacak olan konutlar 248 ile 842 YTL arasında değişen taksitlerle satılacak. Her altı ayda bir, memur maaş zammı oranında fiyat artışı yapılacak olan konutların Ocak 2006’da tamamlanması planlanıyor. Talebin fazla olması durumunda konut alamayanlara daire paraları daha sonra geri ödenecek. Hak kazananların ise ödemeleri, borçlarına mahsup edilecek. Konutlar için KDV bedelleri ise ayrıca alınacak.

Bu arada konut fiyatlarının yüksek tutulması ev hayali kuran binlerce dar gelirli ailelerin sevinçlerini kursaklarında bıraktı. Konutların yapılacağı Tepebaşı’nın Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu, fiyatların yüksek olmasından rahatsızlık duyduğunu söyledi. Sarıoğlu, “Fiyatların yüksek olduğunu kabul ediyorum. Ancak satış yöntemleri daha önce aldığımız bilgi doğrultusunda olmadı. Proje, beklediğimiz şekilde olmasa da, ilimizin konut açığını gidermede önemli katkı sağlayacak.” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/toplu-konut-fiyatlari-dar-gelirli-vatandasi-evsiz-birakti_23977.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!